Hlavní obsah

A vítězem Oscarů se stává… Ten s největším skandálem! Jolie se líbala s bratrem, Hathaway byla trapná

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen opravdu velcí fanoušci vydrží čekat do noci, aby měli předávání Oscarů v přímém přenosu. Časový posun je nelítostný a většina z nás si dá výsledky pěkně k ranní kávě a rovnou v kompletní verzi i s drby. Protože nalijme si čistého vína: Zajímají vás vítězové jednotlivých kategorií, nebo se těšíte hlavně na módní přehlídku z červeného koberce a „pikošky“? Pojďte zavzpomínat na ty nejzajímavější z minulých ročníků.

Článek

Kdo s kým přišel ruku v ruce nebo kdo koho naopak nechal doma, kdo se ztrapnil na pódiu a kdo otevřel tabuizované společenské téma. To je, oč na Oscarech běží! Protože kdy jindy udělat haló než na akci, na kterou se upírají oči (skoro) celého světa.

A že těch pikantních historek a kontroverzí v minulých ročnících bylo, ostatně na dramatech je Hollywood založený! Pojďte si zavzpomínat, než budou nové. Předávání letos začne 11. března 2024 v 1 hodinu ráno, je tedy doslova za dveřmi. Sami jsme zvědaví, s kým přijde Leo DiCaprio, jak moc se bude řešit „nenominace“ Margot Robbie za roli Barbie (když Ken nominovaný je) a čí pomlouvání odhalí odborníci na odezírání ze rtů.

Jen drobná poznámka na úvod: Facce Willa Smithe tentokrát prostor nedáme, o té už bylo řečeno asi vše.

Kdo se o cenu musel podělit

V minulosti se několikrát stalo, že se o Oscara dělili dva vítězové. Je to divné, ale je to tak.

Když k tomu ale došlo v roce 1969, hodně se to řešilo. Oscara totiž získala zkušená a oceňovaná herečka Katharine Hepburn za svůj výkon ve filmu Lev v zimě, a to v době, kdy na svém kontě už měla deset nominací a jednu sošku. A dělila se o cenu se začínající Barbrou Streisand. Ta byla oceněna za výkon ve Funny Girl a pozdravila replikou z filmu: „Hello, gorgeous!“ Výkon sice podala fenomenální, ale veřejnost tenkrát nemohla pochopit, jak mohou nejprestižnější ocenění získat zároveň legenda a naprostý nováček v oboru.

Odmítnutý Oscar

Většina herců o Oscaru sní. Marlon Brando ho získal v roce 1973 a není divu, jeho výkon v roli dona Corleoneho ve filmu Kmotr byl neskutečný. Ale on jej odmítl! A poslal na předávání místo sebe Sacheen Littlefeather, herečku z kmene Apačů a aktivistku za práva indiánů. Ta jeho jménem přednesla plamennou řeč o špatném zacházení s původními Američany ve filmovém průmyslu. Reakce byly rozporuplné, někdo tleskal, někdo bučel.

V roce 2022 se ale akademie herečce omluvila za opovržení, kterého se jí dostalo, namísto toho, aby byla oceněna její odvaha.

Angelina Jolie a líbačka s bratrem

Oscarová herečka Angelina Jolie měla řádně divoké mládí a uměla si zajistit pozornost. Na oscarový slavnostní večer v roce 2000 dorazila s bratrem Jamesem Havenem a byla hvězdou večera. Odnesla si totiž sošku za nejlepší výkon ve vedlejší roli ve filmu Narušení, ale především bratrovi při přebírání ceny vyznala lásku a následně ho políbila tak, jak se většinou sourozenci nelíbají. Známější je už snad jen polibek Madonny, Britney Spears a Christiny Aguilery.

Nejtrapnější moderátoři? Anne a James!

Jestli si někdo umí ze sebe dělat legraci, je to herečka Anne Hathaway. A ta opakovaně vtipkuje na téma: Měli jste někdy pocit, že předávání Oscarů bylo trapné? Vězte, že nebylo horší než v roce 2011. 

To jej totiž moderovala právě ona a James Franco. A má pravdu, bylo to trapné. Tichá místa, vtipy bez pointy, už tehdy na ní bylo znát, jak se cítí nepříjemně. Její kolega naopak vypadal nezúčastněně, a když přišel v šatech Marilyn Monroe, nikdo neměl tušení proč…

Načítám