Hlavní obsah

Červencoví akčňáci: Stallone, Schwarzenegger a další oslavenci měsíce jsou pořád ve formě

Foto: GettyImages.com

Foto: GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sylvester Stallone, jeden z největších akčních hrdinů všech dob, dnes slaví 77. narozeniny. Představíme vám 5 filmových borců, kteří se narodili v červenci. Někteří ani v pokročilejším věku nezpomalují tempo a nebojí se akčních scén: Sylvester, Harrison a další.

Článek

Co spojuje Schwarzeneggera, Stalloneho, Diesela, Cruise a Forda? Kromě toho, že jsou to akční hrdinové a jejich filmové trháky vydělaly majlant, se tato akční pětice narodila v červenci. Náhoda? Možná, každopádně jsou podle numerologie lidé narození v červenci nezdolní optimisté, kteří se nikdy nevzdávají. Pojďme se podívat, co je u nich nového a co mají za sebou.

Tom Cruise (3. července)

Ve světě filmu je tento 61letý herec zavedenou autoritou a už dávno definitivně přesedlal na filmy, kde se jeho hrdina řádně naloká adrenalinu. Hvězda filmu Top Gun: Maverick a série Mission: Impossible akci přímo miluje.

Jsou to dva roky (tedy v jeho 59 letech), kdy vznikla kaskadérská scéna natočená pro film Mission: Impossible Odplata – První část. U videa, které rekapituluje její natáčení, se tají dech. Cruise skáče z rampy na motorce ze skály do volného prostoru, celý štáb napjatě sleduje obrazovku a čeká, zda se mu otevře padák. Režisér Christopher McQuarrie byl hned napoprvé nadšený, za něj byla scéna ok. A Tom? Chtěl to sjet znovu, měl pocit, že mohl na motorce vydržet déle. Absolvoval to celkem šestkrát… A vy se můžete jít na výsledek podívat do kina, 13. července má film premiéru.

O čem se naopak spíš mlčí, jsou jeho vztahy. Partnerské i rodinné. S dcerou Suri se nevídá a po rozvodu s Katie Holmes mu žádný vztah dlouho nevydržel. Před rokem se rozešel s herečkou Hayley Atwell, která s ním v Mission: Impossible hrála, a nedávno prý flirtoval se Shakirou, ta mu ale vzkázala, ať toho nechá.

Foto: Lia Toby - GettyImages.com

Čím akčnější scéna, tím nadšenější Tom CruiseFoto: Lia Toby - GettyImages.com

Sylvester Stallone (6. července)

Dnešní oslavenec a chlapík, jenž vítá dvě sedmičky, je jedním z těch, kteří jsou sice oficiálně v důchodovém věku, ale na akčnosti jim to neubralo. Když se ohlédne za svojí padesátiletou kariérou, má být na co pyšný. Dal život legendárním hrdinům a navždy tak bude Rockym a Rambem. V příštím roce se na filmové plátno vrátí ve filmu Cliffhanger v roli horského záchranáře a horolezce Gabea Walkera. Od roku 2010 také stojí v čele bandy žoldáků ve filmové sérii Expendables neboli Postradatelných a spolu s dalšími akčními hrdiny vyššího věku vyprodává kina.

O tom, co všechno má za sebou, se nejvíc dozvíte z dokumentu Sly (což je Sylvestrova přezdívka), brzy by se měl objevit na Netflixu. Možná promluví i o tom, jak se vyrovnal s nepřízní osudu: narodil se totiž s částečně ochrnutou tváří a v dětství byl neustále nemocný.

S třetí, o více než dvacet let mladší manželkou a matkou jeho tří dcer, překonali vloni krizi. Jennifer Flavin totiž podala žádost o rozvod, protože se jí zdálo, že Sly příliš marnotratně rozhazuje. Nakonec si dali novou šanci a rozhodli se majetek rozšířit tím, že natočili reality show The Family Stallone. Nechali tak lidi za peníze nakouknout do svého života.

Foto: Elisabetta Villa - GettyImages.com

Před rokem se mu povedlo zachránit si manželstvíFoto: Elisabetta Villa - GettyImages.com

Harrison Ford (13. července)

Loni oslavil 80. narozeniny a letos se vrátil jako Indiana Jones. A opět je z něj archeolog, který to umí s lasem a nebojí se žádného dobrodružství.

Herecká legenda, již proslavily Hvězdné války a má na kontě i řadu dramatických snímků, za které sklízel nadšené ovace (například vztahovka s Michelle Pfeiffer Pod povrchem nebo kriminálka Uprchlík), je pořád ve formě, samozřejmě s ohledem na jeho věk.

Když se ho novinářka během letošní premiéry filmu Indiana Jones a nástroj osudu, která se konala v Cannes, zeptala, jak je možné, že je stále tak „hot“, zůstal ohromeně stát, neschopen slova, ale jistě ho to potěšilo. Není se čemu divit, je oficiálně nejstarší akční hrdina a pro pokračování série se mu povedlo shodit i pár kilo. Jinak se ovšem připravovat nemusel, Indy k němu patří už desítky let. V roce 2010 si vzal za manželku o více než dvacet let mladší herečku Calistu Flockhart a stále jsou spolu.

Foto: Emma McIntyre - GettyImages.com

Na papuče a odpočinek to u Harrisona nevypadáFoto: Emma McIntyre - GettyImages.com

Vin Diesel (18. července)

Sebekriticky o sobě řekl, že sice není nejostřejší tužka v penále (rozuměj inteligent) ani největší z hollywoodských krasavců, ale je cool. Stal se hvězdou dnes už kultovní série Rychle a zběsile, letos měl premiéru desátý díl a on v něm opět ztvárnil Dominica Toretta. Kdysi byl terčem kritiky kvůli váhovým výkyvům, ale pozorní diváci si jistě všimnou, že ač každým rokem sílí a mohutní, udržuje se ve skvělé formě.

Přestože vypadá jako drsňák, je tento brzy 56letý herec rodinný typ a s životní partnerkou Palomou má tři děti a spokojený vztah. Ano, není to herec velkých rolí a složitých dialogů, ale on si na to nikdy nehrál a s humorem sobě vlastním je například hlasem stromové bytosti Groota z filmů Strážci galaxie.

Foto: Julien Hekimian - GettyImages.com

Dokonalý akční hrdina, moc toho nenamluví, ale bojuje vždy za dobrou věcFoto: Julien Hekimian - GettyImages.com

Arnold Schwarzenegger (30. července)

Přišel si z Rakouska splnit svůj americký sen a jak řekl, tak udělal. Sedmkrát vyhrál Mr. Olympia (prestižní soutěž v kulturistice), byl Conanem, Terminátorem, policajtem ze školky i dvojčetem. A prosadil se i v politice, v letech 2003 až 2011 byl guvernérem Kalifornie. Prohlásil, že kdyby mohl kandidovat na prezidenta, tak se jím stane. Brání mu v tom jen drobnost: nenarodil se v USA.

V roce 1986 si vzal ženu z jedné z nejvýznamnějších amerických rodin - z Kennedyovské dynastie - a hlásal, že je pro něj rodina vším. V roce 2011 ale požádala Maria Shriver o rozvod, když vyšlo najevo, že má nemanželskou dceru s hospodyní. Řízení se táhlo celých deset let. Jeho současnou přítelkyní je devětačtyřicetiletá fyzioterapeutka Heather Milligan.

Mohl by si užívat důchod, však mu bude 76 let, ale když už není aktivní v politice, rozhodl se svůj životní příběh sdílet v dokumentu Arnold na Netflixu. A vrátil se i před kameru jako herec - v seriálu Fubar hraje bývalého tajného agenta.

Foto: Mauricio Santana - GettyImages.com

Je důkazem, že sny se někdy plníFoto: Mauricio Santana - GettyImages.com

Načítám