Hlavní obsah

Drahé polovičky (super)hrdinů: Koho má vedle sebe silný Thor či buran z buše?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akční hrdinové mají svaly i čáry, někteří jsou dokonce nesmrtelní a těší se u filmových a seriálových diváků velké oblibě. V jejich blízkosti se často objevují krásné dámy, někdy jsou jejich parťačkami, jindy potřebují chránit. Které jsou nejsympatičtější?

Článek

Jako jsou velice populární silní a nepřemožitelní hrdinové, milují diváci i osudové dámy po jejich boku. Takové, kvůli kterým se vedou války i šermířské souboje a vraždí predátoři i bohové. Dnes slaví 65. narozeniny herečka Linda Kozlowski. Proslavila se rolí novinářky Sue Charlton, která se rozhodla světu odvyprávět příběh Krokodýla Dundeeho. Které další herečky se prosadily po boku (super)hrdiny?

Krokodýl Dundee: Sue Charlton

Herečka: Linda Kozlowski

Buran z buše, který se neváhá postavit krokodýlovi? To je skvělé téma na článek! A tak se novinářka Sue Charlton rozhodne příběh Micka Dundeeho (Paul Hogan) sepsat. Reportérka z velkoměsta a drsňák, který pěstí uspí býka a holýma rukama zneškodní predátora? Na první pohled nemají nic společného: ona by nepřežila v divoké přírodě, on má problémy zorientovat se v džungli velkoměsta. Ale vznikne láska jako hrom a film, který měl takový úspěch, až si zasloužil pár pokračování.

Foto: Profimedia.cz

Role jí přinesla slávu, uznání i manžela. S Paulem Hoganem se zamilovali, byli spolu přes 20 let a mají syna Chance. V roce 2013 ale oznámili rozchodFoto: Profimedia.cz

Thor: Jane Foster

Herečka: Natalie Portman

Vědkyně Jane Foster je vnímána jako jedna z nejvýznamnějších ženských postav v marvelovkách. Zamiluje se do ní bůh hromu Thor (Chris Hemsworth) a ona se nakonec stane jeho ženskou verzí. V komiksech prochází její postava i vztah se superhrdinou velkým vývojem a v posledním snímku Thor: Láska jako hrom se setkají po bolavém rozchodu a náš superhrdina je překvapený, že žena jeho snů ovládá kladivo stejně jako on. Zároveň má ale rakovinu v pokročilé fázi.

Foto: Profimedia.cz

S Thorem prožijí velkou lásku se spoustou turbulencí. A vždycky jim to sluší…Foto: Profimedia.cz

Tarzan: Jane Porter

Herečka: Margot Robbie

Příběh Tarzana, potomka anglického lorda, jehož rodiče tragicky zemřeli, jeho vychovali pralesní opice a stal se nejmocnějším mužem džungle? Ten asi všichni dobře znají. Byl mnohokrát zfilmován a královnu Tarzanova srdce, vědkyni Jane Porter, která přijede do džungle poznat tamní život a najde lásku, ztvárnilo mnoho hereček. V roce 2016 se jí stala tato krásná blondýnka, která si pochvaluje, že svou hrdinku mohla hrát jako silnou ženu, která nečeká jen na to, až ji král džungle (Alexander Skarsgård) zachrání.

Foto: Profimedia.cz

Pro herečku bylo nezvyklé, že ona byla před kamerou ta víc oblečená. Tentokrát byl polonahý její kolega Alexander Skarsgård v roli Tarzana Foto: Profimedia.cz

Zorro: Elena

Herečka: Catherine Zeta-Jones

Navenek spořádaný don Diego de la Vega (hraje ho Anthony Hopkins) je ve skutečnosti Zorro – mstitel s maskou a úhlavní nepřítel guvernéra. Ten ho nechá zavřít, zabije jeho ženu a dceru Elenu začne vychovávat jako vlastní. O pár let později identitu Zorra předává Diego svému zachránci Alejandru Murrietovi (uhrančivý Antonio Banderas). Elena se mu nejdřív postaví v šermířském souboji, posléze se do něj zamiluje a nakonec odhalí pravdu o svém otci.

Foto: Profimedia.cz

Pro kariéru Catherine Zeta-Jones byla role Eleny klíčová. Proslavila ji v USA a zároveň v ní zaujala natolik Michaela Douglase, že ji pozval na drink. A dál už to znáte…Foto: Profimedia.cz

Iron Man: Pepper Potts

Herečka: Gwyneth Paltrow

Tony Stark alias Iron Man (Robert Downey Jr.) je multimilionář a vynálezce, který si vyrobil létající brnění, a ač se nejdřív zabýval výrobou zbraní, rozhodl se bojovat na straně dobra. Jeho pravou rukou a posléze láskou je Pepper Potts: z velmi schopné asistentky se stala ředitelkou Stark Industries a nakonec i ona získá a obleče svůj „ironmanský“ oblek.

Foto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrow si pochvalovala, že pro ni bylo úžasné sledovat, jak fanoušci příběhy o Iron Manovi milují, a být jeho součástíFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám