Hlavní obsah

Michal Hrůza a další hrdinové. Odvážní slavní, kteří zachraňují lidské životy

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý se může ocitnout v nebezpečí, v ohrožení života, čelit napadení agresora. A mít v tu chvíli na blízku někoho, kdo nezaváhá, pomůže, i když vás nezná a klidně i sám sebe uvrhne do nebezpečí, to se rovná zázraku. Naposledy se jako hrdina zachoval zpěvák Michal Hrůza, který v Praze zpacifikoval muže, jenž napadl několik žen s dětmi. Které další celebrity jsou podobně odvážné?

Článek

Jsou to hvězdy, známé osobnosti, umělci, ale rozhodně ne muži zákona či záchranáři vycvičení k tomu, aby po ulicích honili lumpy a zachraňovali lidem životy. Maximálně tak na filmovém plátně.

Tohle jsou ale celebrity, které umí být za hrdiny i v reálném životě, nejen před kamerou nebo na pódiu.

Michal Hrůza

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák Michal Hrůza je rozhodně chlap s velkým CH.Foto: Profimedia.cz

Pět napadených žen a dvě napadené děti, to je stručný popis pondělního řádění pravděpodobně psychicky narušeného mladíka v pražských ulicích, kterému naštěstí udělal přítrž zpěvák Michal Hrůza.

Mladý muž, který díky umělci skončil v policejních poutech a následně v psychiatrické léčebně, na různých místech přistoupil vždy k vybraným ženám a udeřil je pěstí do obličeje. Když ale takto napadl i ženu, s níž byl Michal Hrůza, měl smůlu. Zpěvák se za ním okamžitě rozeběhl, dohnal ho a fyzicky ho zpacifikoval, aby ho pak předal mužům zákona, které mezitím zavolali kolemjdoucí. Co se mohlo stát, nechceme ani domýšlet, obzvlášť, když policie u mladíka v batohu našla několik nožů.

Kate Winslet

Foto: Profimedia.cz

Oscarová herečka má nejen odvahu, ale i sílu.Foto: Profimedia.cz

Soukromý ostrov v Karibiku, honosné sídlo magnáta a blesk, který dům zasáhne tak nešťastně, že v něm rozpoutá oheň. Všichni z domu utíkají, snaží se ho co nejrychleji opustit, ale devadesátileté magnátově babičce už samozřejmě nohy neslouží tak, jak je potřeba. Je tam ale naštěstí herečka Kate Winslet, která nezaváhá, stařenku vezme do náruče a z hořícího domu ji vynese.

Ne, to není scénář napínavého thrilleru, to se opravdu stalo. V roce 2011, když herečka pobývala u sira Richarda Bransona, známého britského obchodního magnáta.

Marek Dědík

Foto: Profimedia.cz

Tanečník Marek Dědík pomohl zachránit život dítěte.Foto: Profimedia.cz

Tanečník, kterého znáte třeba ze soutěže StarDance, kde tančil například s Jitkou Schneiderovou, Olgou Šípkovou nebo Pavlou Tomicovou, se také může radovat z toho, že pomohl zachránit lidský život. A to dokonce život dítěte!

V roce 2015 totiž na taneční soutěži, kde byl právě i Dědík, zkolaboval malý chlapec. Dědík sice nemusel bojovat s žádným agresorem, ale nezaváhat, být pohotový, zároveň nepanikařit a zapojit se do poskytování první pomoci, i to chce pořádnou kuráž. Navíc podle Dědíka to bylo tehdy opravdu dramatické, chlapec chvíli nedýchal, pak dýchal, pak mu zapadl jazyk, došlo i na masáž srdce a podobně. Ale povedlo se, chlapce se podařilo zachránit!

John Oates

Foto: Profimedia.cz

Slavný hudebník zpacifikoval lupiče se zbraní.Foto: Profimedia.cz

Americký hudebník John Oates známý z rockového dua Hall & Oates má rozhodně odvahy na rozdávání. Seděl se svým hudebním partnerem v restauraci, když do ní vtrhl lupič. Oates ale nezaváhal, na ozbrojeného muže se vrhl a dokázal ho udržet, dokud nepřijela policie. Člověk si ani nechce představovat, jak vše mohlo dopadnout, kdyby Oates tak rychle nezareagoval, nebo kdyby ho lupič přepral.

Harrison Ford

Foto: Profimedia.cz

Slavný herec miluje létání a při něm zachraňuje životy.Foto: Profimedia.cz

Nikdo asi nečeká, že neohrožený Indiana Jones bude mít nějaký obyčejný koníček. Proč by měl akční hrdina a slavný herec třeba sbírat známky, když může létat! Skoro to ale vypadá, že Harrison Ford nejen rád pilotuje letadla včetně helikoptéry, ale zároveň u toho s oblibou zachraňuje lidem životy. Jednou třeba z helikoptéry zahlédl turistku, která už kvůli dehydrataci a výškové nemoci kolabovala. Kdyby ji Ford neviděl a nezachránil, nejspíš by již nebyla mezi živými. A pomohl i s nalezením třináctiletého chlapce, který se ztratil v yellowstonském národním parku.

Zachránit život v reálném světě je samozřejmě hrdinský čin, ale i na tom filmovém plátně se to počítá. Mnohokrát zachránil svět, dnes slaví 75. narozeniny. Jak dobře znáte Terminátora a další jeho role?

Reklama

Načítám