Hlavní obsah

Dojemný odchod Ivy Kubelkové ze StarDance: Bez svého muže a spolutanečníka Martina bych to nedokázala!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finálový počet hlasů rozhodl o tom, že StarDance k překvapení všech opustila favoritka Iva Kubelková se svým tanečním partnerem Martinem Prágrem. A neobešlo se to bez slz a krásné děkovné řeči.

Článek

StarDance se blíží ke konci a vyřazování se stává díl od dílu napínavějším. Stejně jako se zlepšují taneční výkony všech soutěžících. „Máte to těžké, protože jsou proti vám samé silné baby,“ konstatovala po tanci Vavřince Hradilka Tatiana Drexsler. Přesto jedna z nich, faforitka letošní dvanácté řady StarDance, Iva Kubelková se svým partnerem Martinem Prágrem, vypadla.

Díky hlasům od diváků a bodům od poroty postoupily rovnou do finálového večera dva páry, snowboardistka Eva Adamczyková s Jakubem Mazůchem a herečka Darija Pavlovičová s Dominikem Vodičkou. Vavřinec Hradilek s tanečnicí Kateřinou Bartůněk Hrstkovou a Iva Kubelková s Martinem Prágrem čekal rozstřel, na základě kterého jim mohli ještě jednou diváci zasílat hlasy.

Rozstřel: cha-cha vs. waltz

Iva a Martin zatančili hravou a dynamickou cha-chu, která byla i jejich úplně první taneční show, Vavřinec a Kateřina předvedli romantický, elegantní waltz. Podle poroty byly oba tance na desítku, protože ze soutěžících už odpadla nervozita a přišli si svůj možná poslední tanec prostě a jednoduše užít. I když Tatiana Drechsler nedala žádnou desítku za celý večer, tato dvě vystoupení by si je i podle ní zasloužila.

Pro Ivu Kubelkovou a Martina Prágra to byl opravdu poslední tanec soutěže. Ivy dcery, Karolína a Natálie, které byly velkými fanynkami spolu s tatínkem a partnerem Ivy, Georgem Jiráskem, závěr večera oplakaly.

Velké slzy a velká děkovná řeč

Iva poděkovala nejen za to, že mohla být součástí projektu, ale i všem, kteří za ním stojí – přes maskérnu, kostýmy, hudbu, ale i moderátory, kteří dokážou soutěžící podržet. Také děkovala svojí rodině a partnerovi Georgovi, který je pro ni obrovskou podporou a bez něj by ve StarDance vůbec nebyla – a ten se skleněným očím také neubránil.

Ve své řeči zmínila, jak ji těší vzkazy od žen, kterým mohla být díky soutěži inspirací. Velký dík pak putoval tanečnímu protějšku, Martinu Prágrovi, který je podle ní kluk s obrovským srdcem a velkým profesionálem. „Nikdy bych nevěřila, že budu ve svých 46 letech tancovat cha-chu,“ vysekla Iva poklonu svému tanečnímu partnerovi.

Pak si mikrofon převzal Martin, který jí poklonu vrátil. „Nikdy jsem nepotkal tak inspirativní a pozitivní ženu. Naučila mě spoustu věcí o partnerství , díky ní a Jirkovi jsem viděl, jak může fungovat vztah.“ Zároveň podle něj vyřazení páru není konec, ale začátek příběhu.

Semifinálové kolo StarDance: Kdo, co a jak tančil?

Iva & Martin

Večer odstartovala nyní už vypadlá dvojice Iva a Martin. Předvedli éterický waltz, který měl být ódou na ženy. Jejich druhým tancem bylo temné paso doble. Obě choreografie měli propojené - což nebývá zvykem - a chtěli tak ukázat dvě polohy ženy: tu něžnou, éterickou a tu trochu temnější. Bohužel ani tato skvělá interpretace nezajistila Ivě postup do finálového kola.

Vavřinec & Kateřina

Kajakář Vavřinec Hradilek s tanečnicí Kateřinou Bartůněk Hrstkovou zatančili jako první tanec dynamické tango na song Gossip od Måneskin. Podle Tatiany Drechsler šlo o jeho nejlepší tanec. V druhém kole předvedli romantickou rumbu, ve které podle Zdeňka Chlopčíka chyběl prožitek. Opět ale nechyběly efektní zvedačky, která kajakář zvládá levou zadní.

Darija & Dominik

Herečka Darija Pavlovičová zatančila jako první tanec waltz na song z nového Top Gun, Hold my Hand od Lady Gaga. V druhém tanci to mezi ní a Dominikem bylo na ostří nože – doslova! Zatančili paso doble na melodii z filmu Na nože, kde hlavní roli hraje Daniel Craig (Knives Out, 2019).

Perlička: Dominik prozradil, že když kapela žádala o autorská práva k filmové písničce, její skladatel prý řekl, že by chtěl pak vidět video jejich tance!

Eva & Jakub

Eva s tanečním partnerem Jakubem Mazůchem zatančili waltz, kde se také změnila v éterickou vílu, a pak ohnivou sambu. Evě vysmekl pěknou poklonu porotce Zdeněk Chlopčík – ze snowboardistky se v jeho očích stala tanečnice.

Finále rozhodne o vítězi už 16. prosince!

Související témata:

Načítám