Hlavní obsah

Kvíz: Jak dobře znáte StarDance? Zabrousíme do historie i do doby, kdy se měnil počet soutěžících

Foto: © Česká televize - Autor: David Raub

Foto: © Česká televize - Autor: David Raub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvanáctý ročník StarDance je v plném proudu. V jedenácti řadách tančilo 98 mediálně známých osobností. Vedle sportovců a umělců se předvedli i kuchař a nyní i cukrář. Pojďte si s námi otestovat své znalosti této oblíbené taneční soutěže.

Článek

StarDance přitáhne každou sobotu večer k obrazovkám přes milion televizních diváků. Někdo obdivuje róby a účesy, jiný hltá taneční kreace. Tenhle pořad prostě dokáže rozproudit krev v žilách. Soutěžní pár tvoří vždy profesionální tanečnice nebo tanečník a mediálně známá osobnost. Každou sobotu předvedou předem určený druh tance a porovnávají své síly s ostatními soutěžícími. Ve finálových kolech soutěže tančilo již 49 profesionálních tanečnic a tanečníků, někteří z nich dokonce i čtyřikrát.

V letošním ročníku se porotce Jan Tománek vrátil na taneční parket, ale dlouho se na něm se svou partnerkou Ivanou Chýlkovou neohřál. Z kola ven je už i favorit mnoha diváků, zpěvák Richard Krajčo. Vyzkoušejte si, jak se v jednotlivých ročnících i účastnících orientujete.

1. Vzpomenete si ještě, v jakém roce se poprvé konala taneční soutěž StarDance?
2. Jeden z porotců je v taneční soutěži od samého začátku. Jeho motto zní: „Nenervuj se kvůli hloupostem a prožij si naplno každý den.“ Víte, o koho se jedná?
3. Úplně prvním vítězným párem oblíbené taneční soutěže byli:
4. Pořad StarDance je českou verzí zahraniční televizní show Strictly Come Dancing, která byla prodána do padesáti států světa. Víte, v jaké televizní stanici projekt vznikl?
5. Ve druhém kole se na tanečním parketu objevil také bývalý akrobatický lyžař a olympionik, který jako první na světě skočil trojité salto s pěti vruty. Jak se jmenuje?
6. V roce 2008 StarDance vyhrála herečka Dana Batulková. S jakým tanečníkem se protančila k vítězství?
7. V oblíbené taneční soutěži původně bojovalo o vítězství osm párů. V posledních ročnících se účast soutěžících rozšířila na deset párů. Víte, v kterém roce se tak stalo?
8. V roce 2016 své taneční umění v soutěži předvedl s tanečnicí Lucií Hunčárovou i jeden ze známých kuchařů. Víte, kdo to byl?
9. Ve čtvrté řadě StarDance se po boku tanečnice Alice Stodůlkové objevil nejmenší účastník soutěže, člen skupiny Monkey Business. Jak se jmenuje?
10. V roce 2013 zabodovala ve StarDance herečka, která se během soutěže dala dohromady se svým tanečním partnerem a tvořila s ním pár i v soukromém životě. Jedná se o:

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Načítám