Hlavní obsah

Grammy ovládly ženy: Taylor Swift pokořila Sinatru, Miley Cyrus jako nej „fiflena“ a statečná Céline Dion

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební svět má za sebou největší slávu, v Los Angeles se rozdávaly ceny Grammy. A tentokrát je doslova ovládly ženy, posbíraly všechny hlavní ceny a excelovaly i na poli módy. Nejvíc asi Miley Cyrus, která za jediný večer vystřídala pět outfitů. Nadšení vyvolala i Céline Dion, která se po dlouhé době ukázala na veřejnosti.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Vlastnit zlatý gramofonek z cen Grammy je v hudebním světě stejná pocta, jako když v tom filmovém získáte Oscara. A letošní rok byl hodně výživný, hudebně, módně, ale třeba i skandálem, kdy jeden z oceněných skončil v poutech a odvedla ho policie.

Grammy: Billie Eilish, Taylor Swift a další

Že to bude vesměs dámská jízda, bylo z nominací sice jasné, ale stejně, až když jste viděli všechny ty dámy s vítězným gramofonem, cítili jste tu sílu. Všechny zásadní ceny (a mnoho dalších) totiž skončily v rukách žen. Miley Cyrus si odnesla dvě trofeje, Billie Eilish taktéž, Victoria Monét tři (včetně té za Objev roku) a ocenění se dočkala i zpěvačka SZA.

Asi největší hvězdou se ale stala Taylor Swift, která vytvořila nový rekord. Cenu za nejlepší album roku získala již počtvrté a pokořila tím dosavadní rekordmany Franka Sinatru, Stevie Wondera a Paula Simona (ti všichni vyhráli třikrát). Cenu přebírala v nádherných bílých šatech Schiaparelli a rozhodně patřila k nejlépe oblečeným dámám večera.

Miley Cyrus - módní hvězda večera

Mladá zpěvačka bodovala s hitem Flowers a odnesla si dvě ceny (za nejlepší popové sólové představení a za nahrávku roku).

Jestli si ale zasloužila ještě za něco ocenit, tak za to, že se pětkrát převlékla. Na červený koberec vynesla nesmírně sexy šaty z kovové síťoviny značky Maison Margiela, první cenu z rukou Mariah Carey přebírala v třpytivém černém overalu, na své vystoupení pak oblékla stříbrné mini šatičky inspirované Tinou Turner a ty následně vyměnila za krajkový overal a druhou cenu nakonec přebrala v sexy šatech s průstřihem na boku a přes jedno rameno.

Nadšení z Céline Dion

Po dlouhé době se na veřejnosti objevila i zpěvačka Céline Dion, ta má doma sama celkem pět gramofonů. Předávala cenu Taylor Swift a na pódium nakráčela v dlouhých bílých šatech a barevně výrazném kabátu. Outfit, který pro ni vybral módní návrhář a její dlouholetý kamarád Law Roach, vypadal skvěle.

Všichni v tu chvíli nejásali jen nad cenou pro Taylor Swift, ale i nad tím, jak dobře a vitálně vypadá Céline Dion. Již delší čas totiž bojuje se stiff person syndromem, vzácným neurologickým onemocněním, které způsobuje ztuhlost a křeče svalů a neschopnost kontrolovat pohyby, a tak se o její stav všichni hodně strachují. Včera ale dokázala, že bojuje statečně a nemoc nad ní rozhodně nevyhrává.

Skandál jménem Killer Mike

Přestože i americký rapper Killer Mike si odnesl hned několik cen, rozhodně nelze říct, že by pro něj včerejší večer dopadl úspěchem. Spíš pěkným trapasem a skandálem. Z akce ho totiž odvedla v poutech policie. Proč přesně, není jasné, mluví se o tom, že šlo o potyčku či rvačku. Proč, s kým, těžko říct.

Nicméně jeho právník dnes dopoledne oznámil, že Killer Mike byl již propuštěn a svůj úspěch na Grammy prý oslaví dnes večer.

Podobně jako včera se fanoušci zpěvačky Dion radovali v listopadu. Nevyléčitelně nemocná Céline Dion překvapila hokejisty i fanoušky: Vypadá skvěle!

Načítám