Hlavní obsah

Nevyléčitelně nemocná Céline Dion překvapila hokejisty i fanoušky: Vypadá skvěle!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už od konce minulého roku čekají fanoušci Céline Dion (55) na každou zprávu o jejím zdravotním stavu. Právě loni totiž oznámila světu, že jí diagnostikovali vážnou nevyléčitelnou nemoc. Ale teď se Céline po dlouhé době ukázala na veřejnosti a šokovala!

Článek

Céline Dion oznámila svou diagnózu osobně na instagramu současně s tím, že musí zrušit své očekávané únorové turné po Evropě – a jejím cílem byla i Praha. Se slzami v očích přiznala, že trpí stiff person syndromem. „Delší dobu se potýkám se zdravotními problémy a je pro mě těžké jim čelit a mluvit o nich,“ řekla tehdy.

Co je stiff person syndrom?

Stiff person syndrom je vzácné neurologické onemocnění, které v podstatě mění člověka na sochu, neboť způsobuje ztuhlost a křeče svalů a neschopnost kontrolovat pohyby. V konečném stadiu nemocného skoro znehybní.

„Jde o chorobu, která postihuje tak jednoho z milionu. Už víme, že způsobovala všechny ty křeče, kterými jsem v poslední době trpěla,“ vysvětlovala zpěvačka s tím, že křeče má každý den a postihují nejen její pohyby, ale bohužel i hlasivky. „Bolí mě sdělit, že kvůli tomu nebudu schopná odehrát v únoru evropské turné,“ oznámila tehdy se slzami v očích.

Jde o vzácný a nevyléčitelný syndrom, ale lékaři, zpěvačka i její okolí doufají, že vhodnou rehabilitací lze průběh korigovat a zmírnit. Z hereččina prohlášení i reakcí jejího okolí bylo jasné, že se potížím nepoddává a snaží se je zvládat všemi možnými způsoby a za podpory nejen lékařů, ale i rodiny – především svých dětí.

Foto: Instagram canadiensmtl

Nečekaná návštěva Céline Dion hokejisty klubu Montréal Canadiens potěšilaFoto: Instagram canadiensmtl

Zpěvačka vypadá skvěle!

Skoro po roce, kdy se Céline Dion téměř neobjevovala na veřejnosti a fanoušci čekali na každou zprávu, jak se jí daří, šokovala. Na začátku týdne přišla zpěvačka osobně pozdravit hokejisty svého milovaného klubu Montréal Canadiens, kteří dorazili na zápas do Las Vegas, kde žije. Svůj tým samozřejmě velmi potěšila, ovšem udělala velkou radost i všem, kdo ji milují: vypadala totiž skvěle!

To, jak Céline Dion na snímcích vypadá, dává naději, že se potvrdí slova její starší sestry Claudette, která od začátku léčby tvrdila: „Céline je silná žena, která se nevzdá a bude dělat všechno pro to, aby nemoc zvládla.“

Foto: Profimedia.cz

Všichni, kdo zpěvačce drží palce od chvíle, kdy přiznala fatální onemocnění, jsou nadšeni, jak skvěle vypadá! Na fotce je vedle sportovní novinářky Chantal MachabéeFoto: Profimedia.cz

Podpora rodiny i fanoušků

Právě Claudette se stala od zveřejnění nemoci sestřinou věrnou společnicí a spolu s celou rodinou ji všemožně podporuje. A určitě je to znát: Céline je totiž nejmladší se ze 14 sourozenců. Samozřejmě jsou jí nablízku i její tři synové: René-Charles, který se narodil v roce 2001, a dvojčata Nelson a Eddy, narozená v roce 2010. Všechny děti má Céline z umělého oplodnění. Jejich tatínek René Angélil zemřel v lednu 2016 ve věku 73 let po boji s rakovinou hrtanu. Se zpěvačkou byli manželé od roku 1994.

Související témata:
Stiff-person syndrom (SPS)

Načítám