Hlavní obsah

Klobouk dolů! Marek Vašut jich umí 8, Natalie Portman 5 a Loki 3. Herci, kteří ovládají cizí jazyky

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Říká se, kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem. Je ale jasné, že někdo má k učení se cizím jazykům větší vlohy a někomu to může dělat problémy. Následující celebrity jich ovládají hned několik a ve světě se tak rozhodně neztratí.

Článek

Zatímco někdo má problém i s mateřštinou, najdou se lidé, kteří disponují talentem na jazyky, nebo jsou alespoň pilní a rádi se učí. Najdeme je i mezi celebritami.

Hana Vagnerová (39)

Česká herečka miluje cestování a k tomu samozřejmě patří i učení se cizích jazyků. V Americe v minulosti absolvovala jazykový pobyt, takže v angličtině si je poměrně jistá. Umí také španělsky, což se jí hodí, protože už víc než rok randí s cizincem, který sice pochází z Francie, ale má španělskou maminku. Herečka od něj ale jistě pochytila i nějaká francouzská slovíčka. Jistou dobu se věnuje studiu italštiny, dokonce se účastnila i několika konkurzů na role v italštině.

Foto: Profimedia.cz

Herečka po boku svého přítele jen záříFoto: Profimedia.cz

Tom Hiddleston (41)

Britský herec naplňuje domněnku, že padouši nás vždy něčím přitahují. V marvelovkách vystupuje jako záludný a lstivý Loki, a přesto jsou z něj fanoušci této série unešení. Možná proto, že občas ukáže, že má i srdce. Ukazovat může i svou jazykovou vybavenost. Kromě rodné angličtiny mluví španělsky, francouzsky a řecky. V tomto jazyce dokonce odehrál divadelní představení.

Foto: Profimedia.cz

Charismatický a ještě chytrý – to je pro mnohé žhavá kombinaceFoto: Profimedia.cz

Marek Vašut (62)

Po českém herci sahají čas od času i zahraniční produkce. Zahrál si například ve snímcích Mission: Impossible (1996), Van Helsing (2004) nebo Solomon Kane (2009). A tak je jasné, že kromě češtiny ovládá i jiný jazyk. Plynulá angličtina je v jeho případě samozřejmostí, ostatně rok pobýval v Americe, ale u tohoto jazyka zdaleka nekončí. Ovládá také francouzštinu, slovenštinu a ruštinu a domluví se i německy, italsky, španělsky a polsky.

Foto: Profimedia.cz

Marek Vašut moc dobře ví, že jen s češtinou díru do světa neuděláFoto: Profimedia.cz

Shakira (45)

Zpěvačka, která je momentálně stíhaná kvůli daňovým únikům, se narodila v Kolumbii. Jejím rodným jazykem je tedy španělština. Vzhledem k tomu, že jde o globální hvězdu, mluví samozřejmě i anglicky. Ale nejen to. Ovládá i italštinu, protože její matka má mezi předky Italy. Učila se také portugalsky.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka se může u soudu obhajovat v několika jazycích, ale zřejmě jí to k ničemu nebudeFoto: Profimedia.cz

Viggo Mortensen (63)

Herec známý jako Aragorn z Pána prstenů se narodil americké matce a dánskému otci. Odmalička tedy vyrůstal v prostředí dvou jazyků, které také dobře ovládá. Se svou rodinou bydlel nějakou dobu v Argentině, takže i se španělštinou je na úrovni rodilého mluvčího. Konverzaci dokáže vést i ve francouzštině a italštině.

Foto: Profimedia.cz

Je velkou výhodou mít rodiče s různými rodnými jazykyFoto: Profimedia.cz

Natalie Portman (41)

Mimořádný talent na studium cizích jazyků má i tato izraelsko-americká herečka. Vzhledem k jejímu původu asi nikoho nepřekvapí, že kromě angličtiny ovládá také hebrejštinu. Narodila se v Jeruzalémě izraelskému otci a americké matce. Domluví se ovšem i francouzsky, německy, španělsky a japonsky. Pro filmové produkce tvořené několika zeměmi je tedy opravdovou výhrou. Konkrétně do španělštiny se herečka zamilovala, když odjela do Madridu točit film Miloše Formana (✝85) Goyovy přízraky (2006).

Foto: Profimedia.cz

Jazykové dovednosti Natalie Portman jsou obdivuhodnéFoto: Profimedia.cz

Anežka Rusevová (36)

Českou herečku diváci znají hlavně jako Vendulu v nekonečném seriálu Ulice (2005–dosud) a v posledních dílech jim jistě neušlo, jak zhubla. Dole má fantastických dvacet kilo. Zkušenosti herečka sbírá v zahraničních produkcích a kariéru dokonce zahájila v Německu, kde byla během studia herectví na stáži. Kromě němčiny ovládá také angličtinu a francouzštinu.

Foto: Profimedia.cz

Němčina patří k náročným jazykům, ale česká herečka ji ovládá velmi dobřeFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám