Hlavní obsah

Slavný jako máma: Úspěšné ženy a jejich nadaní synové. Hana Gregorová a její Ondřej a další

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jsou slavné, úspěšné, talentované a mají také nadané syny. Podobně jako herečka Hana Gregorová, která dnes slaví 70. narozeniny. Které další hvězdné mámy se mohou chlubit hvězdnými syny, jakým je i Ondřej Gregor Brzobohatý?

Článek

Talent je nevyzpytatelný, ale minimálně ten umělecký je dost často dědičný. Důkazem jsou tyhle slavné maminky a jejich stejně nadaní a světoznámí synové.

Hana Gregorová (70) a Ondřej Gregor Brzobohatý (39)

Je pravda, že v tomto případě těžko říct, po kom je Ondřej umělecky nadaný. Maminka Hana Gregorová je známá z filmů Noční jezdci (1981), Tisícročná včela (1983), Bastardi 2 (2011) či seriálu Ordinace v růžové zahradě. A tatínek Radoslav Brzobohatý (†79) je česká herecká legenda.

Ale Ondřej je především úspěšný muzikant a hudebník, jeho posledním úspěchem je uvedení muzikálu Slunce, seno, jahody. Na červnovou premiéru ho přišla podpořit nejen maminka, s níž má umělec velmi dobrý vztah, ale i jeho nová partnerka Daniela Písařovicová (43), jež po jeho boku vystřídala nyní už exmanželku Taťánu Kuchařovou (34).

Foto: Profimedia.cz

Jejich vazba je velmi silná, snachy to u nich nemívají lehkéFoto: Profimedia.cz

Chantal Poullain (65) a Vladimír Polívka (33)

Když je vaší matkou nádherná herečka francouzského původu Chantal Poullain a otec legendární herec a komik Bolek Polívka (73), je snad nemožné nějaké to herecké nadání nepodědit. Vladimír Polívka je toho jasným důkazem – má za sebou řadu úspěšných filmů (Ženy v běhu, 2019, Skleněný pokoj, 2019, Matky, 2021, Slovo, 2022) a věnuje se i divadlu.

S rodiči má velmi dobrý vztah a rozhodně se necítí být v jejich stínu. Našel si prý svou vlastní cestu, vlastní identitu a v té se cítí dobře.

Foto: Profimedia.cz

Talent má možná po obou, ale vizáž po maminceFoto: Profimedia.cz

Anne Meara (†85) a Ben Stiller (56)

Je skvělý ve všech komediích, ale zmiňme alespoň snímek Něco na té Mary je (1998), Fotr je lotr (2000), Noc v muzeu (2006) či Sousedská hlídka (2012). I Ben Stiller měl herecký i komediální talent po kom zdědit. Jeho matka Anne Meara byla úspěšná herečka – čtyřikrát byla nominovaná na cenu Emmy – a se svým mužem a Benovým otcem Jerry Stillerem (†92) tvořila úspěšné komediální duo, jejich vystoupení byla populární v 60. letech minulého století.

Foto: Profimedia.cz

Ben Stiller s manželkou Christine Taylor (51), ke které se nedávno po pěti letech odloučení vrátil, a maminkou Annou MearaFoto: Profimedia.cz

Cindy Crawford (56) a Presley Gerber (23)

Je jednou z nejslavnějších světových supermodelek, žena, jejíž jméno je ve světě módy legendární. Cindy Crawford plnila titulní stránky časopisů Vogue, Cosmopolitan či Elle, předváděla pro Versaceho, hrála v reklamě na Pepsi.

Její syn Presley je v tomto směru po ní. Jeho ostře řezané rysy a přirozený šarm využily například značky Calvin Klein, Dolce či Balmain. Pravda ale je, že má za sebou pár průšvihů, v roce 2019 byl dvakrát zadržen za řízení pod vlivem alkoholu a stal se tak černou ovcí rodiny. Jeho mladší sestra Kaia (20) je totiž také úspěšnou modelkou a na kontě žádné skandály zatím nemá.

Foto: Profimedia.cz

Tady se dědila především krásaFoto: Profimedia.cz

Dana Batulková (64) a Jakub Prachař (38)

Jeho maminkou je divadelní, filmová a seriálová herečka, známá například ze sitcomu Comeback. Jeho otec je herec David Prachař (63). I Jakub se věnuje herectví, skvělý byl například v komedii Padesátka (2015), Matky (2021) nebo v novince Hádkovi (2022).

Je to ale i muzikant, nezapomenutelná je dnes už neexistující kapela Nightwork (2006–2013), ve které hrál spolu s Vojtou Dykem (37) a Františkem Soukupem (38). Jejich písně Mája, Tepláková souprava, Globální oteplování a další se staly legendárními.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Prachař s maminkou Danou BatulkovouFoto: Profimedia.cz

Cher (76) a Chaz Bono (53)

Tenhle vztah matky a syna byl zpočátku velmi komplikovaný. Spisovatel, hudebník a herec Chaz Bono se totiž narodil jako dcera Chastity. V době jejího dospívání to mezi ní a matkou příliš neklapalo.

Pak se ukázalo, že v těle Chastity se skrývá muž, a to byla další rána do jejich vztahu. Nakonec ale Cher zmoudřela a stala se svému dítěti konečně oporou. Když sebral Chaz veškerou odvahu a v roce 2009 prošel změnou pohlaví, Cher stála od začátku do konce po jeho boku a veřejně ho podporovala.

Foto: Profimedia.cz

Chaz Bono býval původně ženou a pro Cher nebylo snadné se s jeho proměnou srovnatFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám