Hlavní obsah

Herečky, které i krásně zpívají: Kterou českou divu inspiroval manžel a kdo získal za zpěv Oscara

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mít jako herec talent jen na herectví většinou nestačí. Proto se budoucí umělci učí na školách i ovládání dalších disciplín, jako je třeba pantomima, šerm, step, a hlavně zpěv. Tyto herečky minimálně poslední dovednost dokonale ovládají.

Článek

Kdyby nedaly přednost herectví, možná by dnes vyprodávaly haly a stadiony. Následující herečky totiž mají krásné hlasy a rozhodně vědí, co je to rytmus v těle.

Anna Hathaway

Když se objeví Anna Hathaway na filmovém plátně, většinou to stojí za to. A když vezme do ruky mikrofon a něco zapěje, ukáže se, že je ženou mnoha talentů. Prokázala to například ve filmovém zpracování Bídníků (2012), v němž si zahrála prostitutku Fantinu a zapěla náročnou píseň I Dreamed a Dream. Předcházely tomu vyčerpávající lekce s hlasovými profesionály, herečka navíc kvůli roli výrazně zhubla a šla nakrátko. Vložené úsilí se ale vyplatilo, protože za svůj výkon dostala Oscara.

Foto: Profimedia.cz

Zpívá opravdu krásně a je škoda, že se této disciplíně nevěnuje vícFoto: Profimedia.cz

Petra Hřebíčková

Českou herečku a maminku tří dětí můžeme vídat hlavně v romantických komediích a možná o ní málokdo ví, že umí i dobře zpívat. Když působila v okresním divadle ve Zlíně, měla pestrý repertoár a dostala se i k muzikálovým rolím.

Písničkář Honza Roušar si ji dokonce pozval jako doprovod do skladby s názvem Dál věřím nám. Herečka ovšem přiznává, že zpěv potřebuje trénovat, a když ho zanedbává, je to na jejím hlase znát.

Foto: Profimedia.cz

Petra Hřebíčková ví, že i hlas vyžaduje tréninkFoto: Profimedia.cz

Anna Kendrick

Velkým talentem bezesporu disponuje také další americká herečka. Už ve třinácti letech byla nominována na prestižní cenu Tony za svůj výkon v divadelním muzikálu Z nóbl společnosti (High Society). Na plátně si mohou diváci její zpěv užít například ve filmech Ladíme (2012, 2015, 2017), které pojednávají o dívčí pěvecké skupině a capella. Předvedla například píseň Cups, která se poté stala velkým hitem.

Foto: Profimedia.cz

Při zpěvu bez kapely se chyby nemají kam schovatFoto: Profimedia.cz

Barbora Kodetová

Doménou české herečky jsou hlavně divadelní role, momentálně působí v Divadle Na Jezerce a v Divadle Bez zábradlí. Před několika lety se začala také věnovat zpěvu a v rozhovoru uvedla, že by se do budoucna ráda věnovala jazzu, muzikálu a třeba i nějakým vlastním projektům.

Velmi ji totiž ovlivnil její manžel houslista Pavel Šporcl . Společně strávená léta se podle jejích slov podepsala na jejím hudebním sluchu a cítění. Natočili spolu například píseň Skřipky – jako poctu její původní interpretce Haně Hegerové (✝89).

Foto: Profimedia.cz

Bára Kodetová se před pár lety rozhodla rozvíjet svůj pěvecký talentFoto: Profimedia.cz

Kristen Bell

Ke zpěvu má blízko i Kristen Bell, která se proslavila titulní rolí v seriálu Veronica Mars (2004–2007, 2019). Ostatně není divu, protože studovala obor muzikál. Díky svému hlasu je také vyhledávanou dabingovou herečkou a jednou z postav, kterou namluvila, je princezna Anna z dětského animovaného hitu Ledové království (2013). V originále ji můžeme slyšet i zpívat píseň Do You Want to Build a Snowman?

Foto: Profimedia.cz

Herečka má příjemný hlas, a tak našla uplatnění i v dabinguFoto: Profimedia.cz

Hana Holišová

V první řadě pořadu Tvoje tvář má známý hlas (2016) mnoho lidí česká herečka překvapila tím, jak silný a tvárný má hlas. Dokonce celou soutěž vyhrála. Přestože dnes je i vyhledávanou muzikálovou herečkou, na studium tohoto oboru ji původně nevzali a musela se spokojit se studiem činohry. Zpěv ji ale přitahoval, a tak na sobě nepřestala pracovat, v čemž jí pomáhala i její maminka – zpěvačka a učitelka zpěvu. Mnohokrát prý uvažovala i o tvorbě sólového alba, ale zatím k tomu nedošlo.

Foto: Profimedia.cz

Českou herečku mohou diváci pravidelně vídat v seriálu UliceFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám