Hlavní obsah

Nepovedené konkursy: Draco chtěl hrát Harryho a Matthew McConaughey usiloval o Titanic

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Získat velkou roli díky strhujícímu výkonu na konkurzu není vůbec snadné. Konkurence byla, je a bude obrovská. Kteří slavní herci se ucházeli o známé role, ale nakonec se proslavili něčím jiným?

Článek

K hereckému povolání někdy patří i hodně zklamání. Herci a herečky se totiž musejí vyrovnat s tím, že je stále někdo hodnotí a říká jim, že pro danou roli nejsou dost dobří nebo neodpovídají vzhledem. Kdo se ucházel o zásadní role, ale byl odmítnut?

Kristin Davis (56)

Kdyby americká herečka před lety uspěla na konkurzu, pravděpodobně bychom ji neznali jako trošku upjatou Charlottu York z legendárního seriálu Sex ve městě (1998–2004). Nedávno totiž v rozhovoru prozradila, že se ucházela o roli Monicy Geller v seriálu Přátelé (1994–2004), stejně jako asi osm tisíc dalších dívek. Z toho, že roli nakonec nedostala, si nic nedělala – získala ji její dobrá kamarádka Courteney Cox (57). Zajímavé je, že Courteney Cox původně usilovala o roli Rachel Green.

Foto: Profimedia.cz

V roli Charlotty se Kristin Davis divákům znovu představila v pokračování A jak to bylo dál (2021)Foto: Profimedia.cz

Tom Felton (34)

U britského herce není pochyb, že bude navždy spjatý s rolí zákeřného Draca Malfoye ze série o kouzelnickém světě Harryho Pottera. Ale původně měl v plánu proslavit se jinak, a to veskrze kladnou postavou: na konkurzu zkoušel hlavní roli, kterou nakonec dostal Daniel Radcliffe (32), a také Rona Weasleyho – toho si už stěží představíme jako někoho jiného než Ruperta Grinta (33). Po letech představitel Draca prohlásil, že si nedovede představit nikoho jiného, kdo by tyto dvě postavy ztvárnil lépe než jeho kolegové z natáčení. A i on byl úžasný.

Foto: Profimedia.cz

Podobné kulaté brýle nosil ve filmu i Harry Potter. Myslíte, že by role klaďase Tomu Feltonovi sedla?Foto: Profimedia.cz

Millie Bobby Brown (18)

Jedno odmítnutí na konkurzu mohlo změnit celou kariéru nadané herečky. Hluboce ji prý zasáhlo, když nedostala roli Lyanny Mormont (hrála ji Bella Ramsey, 18) v seriálu Hra o trůny (2011–19). Tehdy ji to zdrtilo natolik, že dokonce uvažovala o změně životní dráhy. Naštěstí to neudělala a diváci ji tak mohou vidět jako Eleven v seriálu Stranger Things (2016–22).

Foto: Elizabeth Goodenough/Everett Collection, Profimedia.cz

Diváci jásají, že se Millie Bobby Brown nakonec z neúspěchu nesložila, ale překonala ho a nyní září v jiné roliFoto: Elizabeth Goodenough/Everett Collection, Profimedia.cz

Tom Hiddleston (41)

Další, kdo vyrazil na konkurz na kladnou postavu, ale nakonec skončil u záporáka, je hvězda supehrdinských marvelovek. Britský herec chtěl roli korunního prince Asgardu a boha hromu Thora, ale nedostal ji. Poštěstilo se totiž Chrisu Hesmworthovi (38). Tvůrci si ale modrookého blonďáka nechtěli nechat proklouznout mezi prsty, a tak mu svěřili postavu Lokiho, nevlastního Thorova bratra. A herec rozhodně nemá důvod ke smutku, jeho postava je barvitá, a dokonce dostala v roce 2021 vlastní seriál, který by měl v budoucnu pokračovat i druhou řadou.

Foto: Profimedia.cz

Loki je mnohem barvitější postava než sošný Thor, takže se Tom Hiddleston může vyřáditFoto: Profimedia.cz

Scarlett Johansson (37)

Z duelu dvou blondýnek vyšla vítězně Kirsten Dunst (39), která si v rodinné komedii Jumanji (1995) zahrála holčičku Judy. Chtěla ji ale i jiná krásná americká herečka. Na internetu je dokonce k dohledání i záznam z videokazety, kterou tehdy jako jedenáctiletá poslala tvůrcům, aby je přesvědčila o svém talentu. Teď si ale rozhodně nemusejí nic závidět, protože obě jsou velice úspěšné: Kirsten Dunst byla nedávno nominovaná na Oscara za roli v dramatu Síla psa (2021) a Scarlett Johansson získala nominaci za Manželskou historii (2019).

Foto: Profimedia.cz

Scarlett Johansson nemusí své kolegyni nic závidětFoto: Profimedia.cz

Matthew McConaughey (52)

Chvíli si myslel, že má roli Jacka ve velkofilmu Titanic (1997) v kapse, ale potom přišlo zklamání. Dokonce se dostal až na kamerové zkoušky s Kate Winslet (46) v roli Rose, a když z nich odcházel, někdo ze štábu ho prý poplácal po zádech a řekl mu, že to šlo opravdu dobře. Herec tedy už pomalu začal trénovat dramatické umírání ve studené vodě, ale přišla studená sprcha. Roli dostal romantický Leonardo DiCaprio (47). Ale nemusí smutnit: oba mají svého Oscara.

Foto: Profimedia.cz

Matthew McConaughey by byl v roli Jacka určitě okouzlující, ale dnes si ho tak už jen těžko představímeFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:
Konkurz

Načítám