Hlavní obsah

Nejzamilovanější VIP páry 60+. Hanks se musel nejdřív rozvést, Norris sbalil svou ženu na rande s jinou

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakoby trvalé vztahy nebyly v módě, lidé jsou přelétaví a jen málokomu se podaří vedle svého partnera skutečně zestárnout. A ve světě showbyznysu to je ještě horší. Přesto existují páry, které to zvládly. Jsou spolu několik desítek let, prožily spolu mládí, úspěchy a nyní si užívají podzimu života. A jsou prostě krásní!

Článek

Když jste mladí, plní ideálů a životního optimismu, nejspíš ve chvíli, kdy někomu říkáte své „ano“, nepochybujete, že zrovna pro vás bude platit ono obligátní „dokud nás smrt nerozdělí“. Jenže realita je často úplně jiná, koneckonců rozvodovost se posledních mnoho let pohybuje kolem padesáti procent (a to se do statistik nedostanou ti, co spolu žijí takzvaně na psí knížku a jejich rozchody tak neřeší žádné soudy).

Možná i proto jsou následující slavné páry tak obdivuhodné. Když vidíte někoho víceméně v důchodovém věku, jak je řadu dekád spokojený a šťastný po boku jednoho a toho samého partnera, dodá to člověku víru: že nic není nemožné, že láska opravdu hory přenáší a že lze vyhrát i nad nemilosrdnými statistikami.

Pierce Brosnan a Keely Shaye Smith

Tihle dva se potkali před čtyřiceti lety v roce 1994 na večírku v Mexiku. Ona tam byla jako novinářka, on jako již relativně známý herec, i když ještě ne jako představitel Jamese Bonda (první film, kde si zahrál slavného agenta 007, přišel v roce 1995). Padli si do oka, do brzkých ranních hodin si povídali a on se téměř neznámé ženě svěřil, jak se mu stále stýská po první manželce, kterou mu vzala smrt (Cassandra Harris zemřela v roce 1991 na rakovinu vaječníků). Keely ho ujišťovala, že tesknit je v pořádku.

Jejich blízkost přerostla v lásku. Po třech letech se jim narodil syn, v roce 2001 další, a když druhorozenému bylo půl roku, vzali se. Jsou spolu dodnes, šťastní, stále zamilovaní a mluví o sobě jen v superlativech. Pierce Brosnan mnohokrát řekl, že k němu byl sice osud krutý, když ho připravil o první lásku, ale přesto nepřestane do konce života děkovat bohu, že mu umožnil prožít šťastný život vedle další velké lásky.

Tom Hanks a Rita Wilson

Brali se v roce 1988 a pro Toma Hankse to byl druhý pokus, protože v době, kdy se seznámil s Ritou Wilson (bylo to v roce 1985 při natáčení komedie Blázni a dobrovolníci), byl ženatý s herečkou Samanthou Lewes. Jenže mezi těmito dvěma to prý byla láska na první pohled a slavný herec neváhal a rozvedl se. Hned jak byl oficiálně volný, vzali se.

Mají spolu dva syny a platí za jeden z nejidyličtějších hollywoodských párů. Čím to je? Podle Rity je to tím, že ji Hanks umí i po těch letech rozesmát, je úžasný vypravěč a život po jeho boku je plný smíchu a radosti. A Tom Hanks? Podle něj je Rita báječná žena a jeho životní výhra v loterii.

Michelle Pfeiffer a David E. Kelley

Ona je slavná herečka a její tvář zná celý svět. Tvář jejího manžela Davida E. Kelleyho tak slavná není, přesto je to velmi významná hollywoodská osobnost. Je to totiž filmový producent a na kontě má seriály jako Ally McBealová, Sedmilhářky, netflixový hit Mělas to vědět či Anatomie skandálu.

Brali se v roce 1993 a v tomto případě to byl druhý pokus pro Michelle Pfeiffer (předtím byla sedm let vdaná). Jejich manželství, respektive období randění, nebylo ale úplně standardní. Seznámili se totiž v době, kdy už herečka měla rozjetou adopci dcery Claudie. Po dvouměsíční známosti se tak z nich vlastně stali rodiče, Michelle to připadalo jako výhoda. Téměř okamžitě prý měla možnost vidět Davida v situacích, které vyžadují dospělého muže. Zjevně se osvědčil, protože se po dalších pár měsících vzali a v roce 1994 se jim narodil syn John.

Jamie Lee Curtis a Christopher Guest

Znali se pouhých pět měsíců, když se v roce 1984 brali. Ale ani relativně krátký čas na seznamování nebyl překážkou, aby bylo jejich pouto v podstatě celoživotní. V roce 2021 Jamie Lee Curtis řekla, že svého muže, hudebníka a skladatele Christophera Guesta, ještě ani neznala, jen viděla jeho fotografii v časopise Rolling Stone a hned kamarádce řekla: „Tohohle chlápka si vezmu.“ A jak vzpomíná na jejich první setkání on? „Byl to okamžik, kdy jsme to oba prostě věděli. Hned jsem věděl: tohle je ta pravá,“ řekl v minulosti v podcastu Earwolf. Mají spolu dvě dcery a v Hollywoodu patří mezi nejstabilnější páry.

Chuck Norris a Gena O'Kelley

Je neohrožený, nepřekonatelný, dokonalý, prostě Chuck Norris. Jeho první manželství trvalo celých 31 let (pravda, během něj byl minimálně jednou své ženě nevěrný, protože má nemanželskou dceru Dinu) a to současné s Genou O'Kelley trvá již od roku 1998.

O jejich seznámení se toho moc neví, koluje ale historka, že se seznámili na večeři, na které byl na rande s jinou ženou. Těžko říct, ale u Chucka Norrise je možné všechno. Každopádně v roce 2001 se jim narodila dvojčata a v manželství s bývalou modelkou je spokojený už pěknou řádku let.

Barbra Streisand a James Brolin

Po konci prvního manželství s hercem Elliottem Gouldem, s nímž má syna Jasona, a po několika dalších milostných neúspěších se Barbra Streisand zaměřila jen na svou kariéru. Pracovala, platila za silnou a nezávislou ženskou osobnost, která k životu chlapa nepotřebuje.

Jenže se pak v roce 1996, když jí bylo čtyřiapadesát, rozhodla vyrazit na rande na slepo. Na něm se potkala právě s Brolinem, hercem, jenž měl stejně jako ona rád koně a jezdectví. A tak randili, sbližovali se a po dvou letech do toho praštili.

Pro Streisand to bylo druhé manželství, pro Brolina třetí. Jejich zkušenosti, vyšší věk a možná určitá životní moudrost jim byla zjevně ku prospěchu, protože i když si své soukromí dost chrání, je zjevné, že jim vztah dobře funguje.

Načítám