Hlavní obsah

Slavné páry, na jejichž lásku by si vsadil málokdo. Flockhart a Ford nebo Gondíková a Langmajer

Foto: Lionel Hahn, Gettyimages.com

Foto: Lionel Hahn, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O lásce se toho říká hodně. Že je slepá, nevyzpytatelná, umí hory přenášet, kvete v každém věku. A všechno to platí pro následující slavné zahraniční i české páry, na které by si v minulosti moc lidí nevsadilo. Na první pohled se k sobě totiž moc nehodí. Jenže, světe div se, láska je opravdu nepředvídatelná.

Článek

Albert Einstein řekl: Láska je pro člověka složitější než matematika, mnohdy s nevyřešitelnými příklady. Anglický filozof a státník Francis Bacon zase tvrdil: Na lásce je nejkrásnější to, že ji nikdo nedokáže vysvětlit, ale přece ji každý tak nádherně chápe.

A přesně tak to je. Jakmile se zamilujete, potkáte spřízněnou duši, všechno vám je hned jasné. I když pro nezúčastněné je váš vztah třeba něco jako nepochopitelný příklad z kvantové fyziky. Důkaz? Tyhle slavné páry, na jejichž lásku by si v minulosti (z nejrůznějších důvodů) vsadil málokdo, ale ona i přes údiv všech okolo vydržela a drží. Aspoň zatím.

Calista Flockhart a Harrison Ford

Dokud ho na Zlatých glóbech v roce 2002 omylem nepolila vínem, neměl o její existenci ani ponětí. Calista Flockhart byla sice už tou dobou známá díky roli potrhlé právničky Ally McBeal, ovšem slavný Indiana Jones zjevně fanouškem tohoto seriálu nebyl.

Začali spolu randit, ale pro všechny to byl jen románek stárnoucího muže - Harrison Ford je skoro o 22 let starší než ona. Jenže nakonec bylo všechno jinak. V roce 2009 ji požádal o ruku, o rok později se vzali a jejich láska trvá dodnes. Nikdo o tom nepochyboval ani na nedávném předávání Critics Choice Awards, kde přebral Harrison Ford cenu za celoživotní dílo. Neubránil se dojetí a se slzami v očích se vyznal své manželce, které před všemi poděkoval za to, že mu poskytne podporu pokaždé, když ji potřebuje. I jí se v očích leskly slzy a po ceremoniálu novinářům řekla, že vzájemná podpora je pro jejich vztah klíčová.

Leoš Mareš a Monika Marešová (za svobodna Koblížková)

Oblíbený moderátor Leoš Mareš byl roky ženatý s Monikou Marešovou (za svobodna Poslušnou), s níž má dva syny. Bral si ji po devítiletém vztahu v létě roku 2008, ale brzy se začaly rojit zprávy, že jejich manželství není ideální. A v roce 2010 se rozešli (oficiální rozvod proběhl až o sedm let později).

Od rozchodu s manželkou měl pak Mareš vztahově divočejší období – chodil s modelkou Gábinou Dvořákovou, pak s Hanou Svobodovou a ve vztahu byl i s další modelkou Petrou Faltýnovou. Skoro to vypadalo, že je nezkrotitelný, ale nakonec jeho srdce získala Monika Koblížková. Nebyla nijak veřejně známá, pracovala jako stylistka a módní redaktorka. A zase si všichni říkali, že je to jen další kráska v pořadí.

Jenže moderátor se zamiloval až po uši. Potkali se v roce 2015 na svatbě stylisty Filipa Vaňka a Antonína Petrškovského, o dva roky později ji v Mariánských Lázních a za doprovodu velkolepého ohňostroje požádal o ruku a v roce 2018 se vzali. Na konci února oslaví šestileté výročí, a to i se svou společnou téměř dvouletou dcerou Alex.

Zlata Adamovská a Petr Štěpánek

Oblíbená herečka Zlata Adamovská si prošla milostným peklem. Dlouhé roky žila s novinářem a politikem Radkem Johnem, s nímž má dvě děti. V roce 2010 na něj ale praskla nevěra, navíc se ukázalo, že má sedmiletou nemanželskou dceru a roky žije dvojí život. Adamovská podala žádost o rozvod.

Prožít si v padesáti tak obrovské zklamání, si rozhodně nezasloužila. O to víc jí pak všichni přáli, když to mezi ní a jejím letitým kamarádem hercem Petrem Štěpánkem zajiskřilo. V tomto případě nejde ani tak o to, že by jejich lásce někdo nevěřil, ale že by jen málokoho napadlo, že zrovna z nich dvou se stanou manželé (brali se v roce 2013).

Warren Beatty a Annette Bening

Slavný hollywoodský herec a režisér, držitel jednoho Oscara (za režii filmu Rudí) a majitel několika Zlatých glóbů měl pověst velkého svůdníka a milovníka žen. Randil s neskutečným množstvím žen, jeho milenkami byly například Madonna, Joan Collins, Diane Keaton, Natalie Wood, Cher, Brigitte Bardot, Jane Fonda, Melanie Griffith, Goldie Hawn a spousta dalších.

Vše se ale změnilo před natáčením filmu Bugsy (1991), když se hollywoodský proutník u pracovního oběda potkal s hereckou kolegyní Annette Bening (ta mimochodem nyní září ve snímku Nyad o vytrvalostní plavkyni). To, co měla být pracovní schůzka, bylo nakonec něco jako první rande a tihle dva jsou od té doby spolu. Brali se v roce 1992 a jen málokdo by si vsadil na to, že vůbec existuje žena, po jejímž boku Beatty zestárne. Ale stalo se…

Jiří Langmajer a Adéla Gondíková

I český herec Jiří Langmajer neměl pověst muže vhodného na vztah. Platil za pařmena a nezkrotného proutníka, a tak když začal v roce 2009 chodit s Adélou Gondíkovou, většina lidí jen čekala, jak rychlý konec tohle bude mít.

Ale omyl, po boku sympatické herečky a moderátorky jako by dostal rozum. Podrobil se kvůli ní léčbě, díky níž dostal pod kontrolu svoje deprese. Zcela změnil životní styl, přestal pít a místo lítání za sukněmi začal chodit po horách. A po letech soužití se v roce 2019 vzali a jsou spolu stále šťastní.

Cameron Diaz a Benji Madden

Tahle herečka neměla v lásce moc štěstí. Mezi její expartnery patří například herec Matt Dillon, Jared Leto či Justin Timberlake. Ale všechny vztahy skončily rozchodem.

Když se seznámila s muzikantem a rockerem Benji Madenem, byla to poměrně rychlá jízda. Zhruba po sedmi měsících chození se zasnoubili a následující měsíc (v lednu 2015) se vzali. A vzhledem k téhle rychlosti a tomu, že víc času a prostoru pro vzájemné poznávání si tihle dva nedopřáli, čekalo se spíš, že přijde rychlý rozchod. Ale kdepak, tihle dva jsou stále spolu a v roce 2020 se jim narodila dcera Raddix.

Načítám