Hlavní obsah

Dokumenty o životě slavných: Klaunka s Jitkou Molavcovou, doják s Karlem Gottem a překvapivá Pamela

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lepší způsob, jak se dozvědět o jejich životě, nenajdete. Pokud vás zajímají příběhy slavných, naplánujte si filmový večer a pusťte si dokument mapující jejich kariéru i soukromí. Které snímky vás svou kvalitou rozhodně nezklamou?

Článek

Novinkou, která byla uvedena teprve před pár dny, je dokumentární film Klaunka o herečce a zpěvačce Jitce Molavcové. Všemi deseti vám ale můžeme doporučit i staršího Karla (pokud se nějakým omylem stalo, že jste ho ještě neviděli) a další snímky o českých i zahraničních hvězdách. Kdo se rozhodl odvyprávět svůj příběh před kamerou?

Klaunka

Před několika dny uvedla Česká televize dokument režisérky Olgy Sommerové Klaunka, který mapuje kariéru a život jedné z nejznámějších českých komiček, Jitky Molavcové. Členka legendárního divadla Semafor vypráví, že humor už jako malá holka vnímala jako jeden z největších pokladů na světě a zároveň prostředek, jak překonávat různá životní úskalí. Přestože je známá tím, že si své soukromí střeží, v dokumentu, který můžete zhlédnout na iVysílání, je nebývale otevřená.

Foto: Profimedia.cz

Portrét Jitky Molavcové režírovala Olga Sommerová, za kameru se postavila její dcera Olga Malířová Špátová.Foto: Profimedia.cz

Karel

Dojemnější dokument u nás asi nenajdete. Snímek Olgy Malířové Špátové Karel z roku 2020 totiž zachycuje Karla Gotta v jeho posledních měsících života. Majitel úctyhodných dvaačtyřiceti Českých slavíků vzpomíná na své pěvecké začátky a pozve vás i do svého domova. Dokument Karel se natáčel po dobu jednoho roku a ačkoli vyšel až po zpěvákově smrti, není v něm nouze ani o úsměvné momenty. Právě nadhled a smysl pro humor byl jedním z faktorů, proč měl „Mistr“ tak širokou fanouškovskou základnu. Dokument Karel můžete zhlédnout na platformě Voyo a prodává se i na DVD.

Foto: Profimedia.cz

Kapesníky mějte po ruce. Dokument Olgy Malířové Špátové vás dojme k slzám.Foto: Profimedia.cz

Pamela: Příběh lásky

Zkraje letošního roku vydal Netflix dokument s názvem Pamela: Příběh lásky, který vám dá přesně to, co slibuje. Ikona devadesátých let Pamela Anderson v něm vypráví o svém životě a především silné love story mezi ní a hudebníkem Tommym Leem, se kterým má dvě děti. Během rozhovorů je přitom minimálně nalíčená, velmi otevřená a nebojí se nahlas říct třeba to, že její exmanžel byl jediným mužem, do kterého byla skutečně zamilovaná. Navzdory tomu, že ji fyzicky napadl.

Foto: Roy Rochlin - GettyImages.com

Dokument Pamela: Příběh lásky dokazuje, že herečka klame tělem. Neuvidíte v něm sexbombu, ale ženu, která i přes několik rozvodů stále věří v pravou lásku a za své děti by dýchala.Foto: Roy Rochlin - GettyImages.com

Harry a Meghan

K tomuhle povídání si rozhodně udělejte popcorn. Jeden z nejkontroverznějších dokumentů současnosti, který Netflix rozdělil do šesti epizod, přináší zpověď prince Harryho a jeho ženy Meghan Markle. Vysvětluje jejich pohled na celé drama kolem „Megxitu“, tedy jejich odchodu z princovy rodné Británie. A ani jeden z hlavních protagonistů královskou rodinu nešetří.

Foto: Profimedia.cz

Harry a Meghan odvyprávěli příběh své lásky, vzápětí se ale docela ostře pustili do královské rodiny.Foto: Profimedia.cz

Jennifer Lopez: Poločas

Platforma Netflix v loňském roce uvedla také dokument o jedné z nejslavnějších zpěvaček současnosti, Jennifer Lopez. Poločas se ve velké míře věnuje Američany zbožňované Halftime Show na zápase Super Bowlu - JLo na ní vystupovala v roce 2020 spolu se Shakirou. Rozhodně se ale nemusíte bát, že byste viděli jen nácviky na show – zpěvačka ve snímku vzpomíná na počátky své kariéry a mluví také o tlaku, který je na ni po celá ta léta vyvíjen.

Foto: Profimedia.cz

JLo rozhodně nemá nic zadarmo. Pokud jste někdy měli pocit, že hvězdy jen přijdou, zazpívají a odejdou, budete překvapeni, jak moc na sobě tahle ikona maká.Foto: Profimedia.cz

Tina

Na platformě HBO si můžete pustit dokument Tina o hudební ikoně Tině Turner, je z roku 2021. Nepopisuje jen její neuvěřitelnou cestu ke slávě, ale i osobní a profesní překážky, které musela zdolat. Zpěvačka mluví o svých zkušenostech s domácím násilím – šestnáct let žila s kytaristou Ikem Turnerem, který ji týral fyzicky i psychicky. Hvězda měla často rozbité rty, monokly, zlomeniny a k tomu deprese, které ji dohnaly až k pokusu o sebevraždu.

Foto: Franziska Krug - GettyImages.com

Její život rozhodně nebyl jen růžový – Tina Turner dlouhá léta žila s násilníkem.Foto: Franziska Krug - GettyImages.com

Jane Fonda v pěti dějstvích

Na HBO najdete i dokument oceněné dokumentaristky Susan Lacy, která natočila pohled na život herečky Jane Fondy. Dvouhodinový snímek Jane Fonda v pěti dějstvích z roku 2018 vychází z rozhovorů, které měly původně jednadvacet hodin. Jane Fonda v nich, s upřímností sobě vlastní, vypráví o svém životě, úspěších i karambolech a prostor v něm dostanou i její expartneři. První čtyři dějství jsou pojmenována po mužích, kteří ji nejvíce ovlivnili, páté nese jméno samotné Jane Fondy.

Foto: Profimedia.cz

Jane Fonda má rozhodně co vyprávět.Foto: Profimedia.cz

Načítám