Hlavní obsah

Notorické vdávačky? Elizabeth Taylor se vdávala osmkrát, Pamela Anderson pětkrát

Foto: API - GettyImages.com

Foto: API - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco některé první nebo druhý rozvod od vdávání definitivně odradí, spousta žen, i těch slavných, na manželství nezanevře a svatební šaty si obléknou klidně ještě několikrát. Za rekordmanky platí Zsa Zsa Gabor, Elizabeth Taylor nebo Pamela Anderson. Užily si spoustu romantických obřadů, ale bohužel i následných rozvodů.

Článek

Žít takzvaně na psí knížku není jejich styl. A nic na tom nezmění ani fakt, že už se několikrát rozváděly. Které hvězdy prošly svatební uličkou více než třikrát?

Zsa Zsa Gabor

Počet sňatků: 9

Až příště pronesete, že dříve se lidé tolik nerozváděli, vzpomeňte si na americkou herečku s maďarskými kořeny Zsu Zsu Gabor. Hvězda padesátých let šla k oltáři devětkrát a až s posledním manželem se jí podařilo manželství udržet déle než pár let. V roce 1986, kdy za sebou měla sedm rozvodů a jedno anulované manželství, si vzala Frédérica Prinze von Anhalta, obchodníka, kterého jako dospělého adoptovala princezna Marie-Auguste z Anhaltu. Její manžel byl o šestadvacet let mladší a také se neženil poprvé. Ano předtím vyslovil už šestkrát. Zdá se vám, že to těm dvěma nemohlo vyjít? Ale vyšlo! Pár spolu zůstal až do roku 2016, kdy herečka ve věku 99 let zemřela.

Foto: Profimedia.cz

Zsa Zsa Gabor to nevzdala a k oltáři šla i podeváté. S posledním manželem pak zůstala až do své smrti.Foto: Profimedia.cz

Elizabeth Taylor

Počet sňatků: 8

Herečka Elizabeth Taylor se vdávala osmkrát, manželů ale měla „jen“ sedm. Herce Richarda Burtona totiž milovala natolik, že si ho vzala rovnou dvakrát. Hvězdy se potkaly na natáčení filmu Kleopatra, a protože byli v té době oba zadaní, jejich romance vyvolala skandál. O rok později, v roce 1964, se vzali a vydrželi spolu celou dekádu. Elizabeth Taylor pak požádala o rozvod, jejich odluka ale netrvala dlouho. V roce 1975 se vzali podruhé a tentokrát spolu vydrželi jedenáct let. Herečka se pak vdávala ještě dvakrát a poslední rozvod absolvovala v roce 1996. Zemřela v roce 2011 ve věku 79 let.

Foto: Profimedia.cz

Elizabeth Taylor a její první svatba s Richardem Burtonem v roce 1964.Foto: Profimedia.cz

Pamela Anderson

Počet sňatků: 5 + 1 s otazníkem

Pokud jste viděli dokument Netflixu Pamela: Příběh lásky, pochopíte, proč se hvězda Pobřežní hlídky vdávala pětkrát. Pamela Anderson je totiž navzdory tomu, jak může působit, romantickou duší, která věří na lásku a manželství. V roce 1995 se vdávala poprvé a na to, aby řekla ano Tommymu Leeovi, jí stačilo pouhých pár dní. Narodili se jim dva synové, ale už o tři roky později požádala o rozvod. Důvodem bylo fyzické napadení hudebníkem, při kterém navíc držela na ruce jednoho ze svých synů. Tommy Lee strávil šest měsíců ve vězení a po svém návratu se s matkou svých dětí ještě několikrát sešel a rozešel.

V roce 2001 začala randit s hudebníkem Kidem Rockem, kterého si vzala v roce 2006. Manželství jim ale vydrželo pouhé čtyři měsíce. O rok později si vzala hráče pokeru Ricka Salomona a do roka manželství anulovala. Po osmi letech si ho vzala znovu, ale ani tentokrát jim to nevyšlo. V roce 2020 si měla údajně vzít producenta Jona Peterse, po dvanácti dnech si to ale rozmyslela a ze sňatku vycouvala. Pamela Anderson pak tvrdila, že šlo „jen“ o obřad a manželství nenabylo právní moci. Ve stejném roce si vzala svého bodyguarda Dana Hayhursta, se kterým se rozvedla loni. Jde vám z toho hlava kolem? I nám.

Foto: James Aylott - GettyImages.com

Pamela Anderson označuje svého prvního manžela Tommyho Leea za jediného muže, do kterého byla opravdu bláznivě zamilovaná. Ano si řekli jen po pár dnech známosti na pláži v Mexiku.Foto: James Aylott - GettyImages.com

Joan Collins

Počet sňatků: 5

Svatební veselí si už pětkrát užila herečka Joan Collins, kterou budete znát coby Alexis ze seriálu Dynastie. Poprvé si vzala herce Maxwella Reeda v devatenácti letech, po čtyřech letech se ale svazek rozpadl. Manžely pak vystřídala ještě tři, tu pravou lásku ale podle svých slov našla až v roce 2002. Tehdy si vzala producenta Percyho Gibsona, který je mladší o celých dvaatřicet let. A klape jim to dodnes!

Foto: Profimedia.cz

Věkový rozdíl je netrápí. Manželé na čtyři roky staré fotce, kdy slavili sedmnácté výročí.Foto: Profimedia.cz

Melanie Griffith

Počet sňatků: 4

Herečka Melanie Griffith byla vdaná čtyřikrát a svého prvního manžela Dona Johnsona si vzala dvakrát. Její osudovou láskou a také mužem, kterého budete dobře znát, byl ale manžel číslo čtyři, herec Antonio Banderas. Randit spolu začali v roce 1995 během natáčení filmu Jeden navíc a o rok později se vzali. Melanie Griffith si na paži nechala vytetovat srdce se jménem Antonio (dnes zůstalo jen srdce) a ačkoli museli řešit hereččinu závislost na návykových látkách a popírat fámy o nevěrách, zdálo se, že všechny krize společně překonají. V roce 2014 se ale rozvedli. A i když to nemohlo být ani pro jednoho příjemné, podařilo se jim rozejít se důstojně. „Melanie je moje drahá přítelkyně, je to stále moje rodina,“ prohlásil na adresu své exmanželky Antonio Banderas.

Foto: Profimedia.cz

Melanie Griffith a Antonio Banderas se vzali ve filmu Jeden navíc a o rok později měli svatbu skutečnou.Foto: Profimedia.cz

Jennifer Lopez

Počet sňatků: 4

Čtyři svatby má za sebou i zpěvačka a herečka Jennifer Lopez. Jejím prvním manželem byl číšník Ojani Noa, se kterým byla sezdaná jen rok. Dva roky byla vdaná za tanečníka Crise Judda a s třetím manželem, zpěvákem Marcem Anthonym, žila v manželství deset let. Právě s ním založila rodinu – páru se narodila dvojčata. A i když se oba snažili krizi zažehnat, nakonec se rozvedli. Počtvrté JLo k oltáři dovedl herec Ben Affleck, kterého si po velkolepém návratu vzala v roce 2022.

Foto: Profimedia.cz

Měli se brát už v roce 2003 – zpěvačka ale svatbu na poslední chvíli odvolala. Po téměř dvou dekádách si ale k sobě znovu našli cestu a v loňském roce to dotáhli k oltáři.Foto: Profimedia.cz

Načítám