Hlavní obsah

Pizingerová na Balkáně, Mareš za luxusem do Itálie: letní dobrodružství i luxus celebrit

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prázdniny končí, dovolenkové užívání bohužel také. Ale říká se, že vzpomínky zůstávají, navíc i těšení na další prázdniny a plánování, kam vyrazíte příště, je fajn. A inspiraci můžete hledat všude možně, třeba u českých celebrit. Víte, jak si léto užila Monika Absolonová, Vendula Pizingerová, Leoš Mareš a další osobnosti našeho showbyznysu?

Článek

Ať už máte rádi pohodlí hotelových rezortů, válení u moře či bazénu, vyhledáváte spíš dobrodružství (byť třeba malinko na úkor daného pohodlí), nebo je pro vás dovolená dobou, kdy se můžete vrhnout vstříc adrenalinovým zážitkům a sáhnout si na pomyslné dno svých fyzických sil, rozhodně se můžete inspirovat u českých VIP. Takhle vypadalo léto v podání českých hvězd!

Leoš Mareš v Peru a Itálii

Leoš Mareš toho o prázdninách zvládl hodně - adrenalin i ryzí relax plný luxusu. Nejdřív vzal své syny na začátku srpna do Peru, na několikadenní horskou pouť po peruánských Andách. Cílem bylo místo Intipunku neboli Sluneční brána, která je vstupem na Machu Picchu a nabízí úchvatné výhledy. Určitě to nebyla levná záležitost, ale na luxus zapomeňte, pánové přespávali ve stanech.

Poslední dovolená Leoše Mareše u italského jezera Como je naopak všechno, jen ne adrenalinová. Moderátor vyrazil do neskutečně luxusní vily Peduzzi, která se majestátně tyčí nad nádherným jezerem. Hostům nabízí nekonečný bazén, dechberoucí výhledy, osm ložnic, šest koupelen, posilovnu, ale také soukromého kuchaře, který hostům připravuje typické italské lahůdky. Do tohoto ráje vyrazil se svými dvěma syny z prvního manželství, současnou manželkou Monikou a jejich dcerou Alex, ale také se svou maminkou a tchyní. Jestli vás zajímá, kolik tahle paráda stojí, tak asi 250 tisíc za jednu noc, přičemž minimální délka pobytu je sedm dní.

Jiří Langmajer v Gruzii na ledovci

Opravdový drsňák je ale herec Jiří Langmajer. V červenci se „rozehřál“ výstupem na nejvyšší rakouský ledovec Grossvenediger (3662 m), aby si pak v srpnu dopřál asi zatím největší dobrodružství svého života. Výstup na pět tisíc metrů vysoký ledovec Kazbek v Gruzii. A víte co? Obojí oblíbený voják Kouba z komedie Copak je to za vojáka zvládl, i když si dal opravdu do těla.

Vendula Pizingerová na Balkáně

Válení u bazénu či moře není nic ani pro Vendulu Pizingerovou a jejího manžela Josefa Pizingera. Se synem Pepíčkem se o prázdninách vydali na balkánskou pouť. Vzali terénního „defíka“ a vyrazili – Rumunsko, Bulharsko, Řecko a zpátky přes Chorvatsko. Spousta zážitků z míst, kde nejsou skoro žádní turisté, pláže, kde byli jen oni, ale třeba také medvěd u silnice, který vypadal roztomile, nicméně okénko auta raději Pizingerovi neotevřeli. A rozhodně to stálo i za trochu toho nepohodlí a přespávání na místech, kde nemáte koupelnu ani záchod, ale jen nádhernou přírodu a klid.

Patrik Hezucký v Chorvatsku

Chorvatsko je česká dovolenková klasika, každý rok tam vyrážejí statisíce lidí. A mezi nimi snad nikdy nechybí ani oblíbený moderátor a rádiový parťák Leoše Mareše Patrik Hezucký. I letos vyrazil se svou mladou manželkou a malým synkem do Chorvatska, konkrétně do Primoštenu, což je malé letovisko kousek od Šibeniku.

Tereza Kostková ve Slovinsku

Herečka Tereza Kostková je po celý rok v jednom kole, hraje v divadle, komediálním seriálu Jedna rodina a hlavní roli má i v novém snímku Nikdy neříkej nikdy. A tak je pochopitelné, že i ona v létě vyrazila na dovolenou za odpočinkem. S manželem Jakubem Nvotou jeli do Slovinska, kvůli Chorvatsku tak trochu opomíjeného cestovatelského klenotu. Její kroky vedly rovnou do nejkrásnějšího města Slovinska Piran.

Absolonová a Paulová v Řecku

Podobně oblíbené jako Chorvatsko je i Řecko, především pak řecké ostrovy. Skvěle se tam totiž kombinuje typická válecí hotelová dovolená s výlety za památkami, na to je Řecko prostě úžasné. Vyprávět by o tom mohla třeba zpěvačka Monika Absolonová, která se svými dvěma synky vyrazila na Krétu, a rozhodně si to všichni společně užili – moře, bazén, tobogány i dobré jídlo.

Do Řecka vyrazila i herečka Jana Paulová, i když ta si pak užívala i na Normanských ostrovech v Lamanšském průlivu. Pravda je, že tam Paulová létá velmi často, protože tam žije její dcera a vnučka, ale nejde jen o návštěvu rodiny. Normanské ostrovy uchvacují přírodními krásami, historickými památkami i možností nádherných pobřežních vycházek.

Filip Blažek v Itálii

A ještě na jednu velmi oblíbenou a zároveň dostupnou dovolenkovou destinaci bychom neměli zapomenout. Itálie, konkrétně pak ostrov Elba. Tam třeba vyrazil herec Filip Blažek, a to přímo do letoviska Marina di Campo, které se pyšní nádhernou zatočenou pláží, bílým pískem a průzračně čistou vodou.

Načítám