Hlavní obsah

Začíná Oktoberfest, který milují i VIP. Třeba Paris Hilton ale Němce naštvala

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes v Mnichově odstartoval legendární pivní festival Oktoberfest – největší akce tohoto druhu na světě. A tak se do bavorského velkoměsta sjíždějí milovníci piva, ale láká i VIP osobnosti. Kdo v minulosti festival navštívil a zlatavému moku neodolal?

Článek

Bohatý program festivalu, který letos potrvá až do 3. října, je velkým lákadlem nejen pro Němce, ale i pro milovníky piva z celého světa včetně VIP osobností. Na Oktoberfestu je vždy narváno a návštěvníky neodrazuje ani to, že tuplák piva tam není vůbec levná záležitost. Letos se jeho cena bude pohybovat kolem 15 eur, což je v přepočtu asi 369 korun.

Na druhou stranu, nejde jen o pivo, festival je proslulý svou neopakovatelnou atmosférou, bohatým programem a nejspíš i možnost narazit tam na světoznámé VIP osobnosti mu dodává na zajímavosti. Podívejte, kteří slavní v minulosti na Oktoberfest zavítali.

Arnold Schwarzenegger

Opakovaně vyráží za zlatým mokem do Mnichova legendární akční hrdina a politik Arnold Schwarzenegger. Byl tam loni, ale i v předešlých letech, a faktem je, že si ho vždy náramně užil. Často s sebou na akci bere třeba i svou rodinu, nebojí se zapojit do rozjeté zábavy a v roce 2015 třeba ukázal, že pivo neumí jen pít, ale zvládne ho i načepovat. Postavil se totiž za pípu a legendární tuplák si sám natočil.

Usain Bolt

Zdá se, že sprinterská legenda Usain Bolt nepodává jen skvělé sportovní výkony, ale nebojí se ani trochu hýřit a vrhnout se do víru zábavy. I on byl na Oktoberfestu několikrát a vždycky to byla jízda. Sportovec se oblékl do typického bavorského kroje, nasadil svůj široký úsměv a vrhnul se do víru zábavy. S tuplákem piva v ruce si užíval společnosti krásných žen, hudby, typických bavorských dobrot a rozhodně neseděl někde v koutě.

Tina Turner

Před pár měsíci sice Tina Turner zemřela, ale je to legenda, na jejíž hudbu a nezkrotný elán prostě nelze zapomenout. Radost rozdávala nejen na pódiu, ale v podstatě kdekoli se objevila. Tak jako v roce 2014 v Mnichově na Oktoberfestu, na který vyrazila se svým manželem Erwinem Bachem. Bylo jí tehdy 74, měla plno elánu a poradila si i s tuplákem piva, který prostě k tomuhle festivalu patří.

Paris Hilton a Kim Kardashian

Dědička hotelového impéria Paris Hilton zavítala v roce 2006. A postarala se tam o parádní skandál, který způsobil, že o další její návštěvu už Němci nestáli. Sice dorazila v tradičním bavorském kroji a s krásně zapletenými copánky, což u Bavořanů vzbudilo nadšení, jenže pak Hilton na festivalu piva začala propagovat prosecco v plechovce a průšvih byl na světě.

Byla tam tehdy s kamarádkou Kim Kardashian, která ale podobnou chybu neudělala, a tak se na festival piva v dalších letech vrátila. Třeba v roce 2010 z ní museli být všichni nadšení, oblékla si tradiční dirndl a nadšeně se fotila s tuplákem i obřím preclíkem, který je tradiční pochoutkou právě k pivu.

Boris Becker

Dalo by se říct, že tenisová legenda Boris Becker patří k pravidelným návštěvníkům Oktoberfestu. Vyráží tam opakovaně, vždy je stylově oblečený v tradičním bavorském kroji a nikdy tuplákem piva nepohrdne.

V minulosti s ním do Mnichova jezdila i jeho dnes už bývalá manželka Lilly Becker (rozvedli se v roce 2018), předloni už tam s ním ale byla jeho nynější snoubenka, analytička politických rizik, žena, co mluví pěti jazyky, Lilian de Carvalho Monteiro.

Foto: Profimedia.cz

Slavný herec Arnold Schwarzenegger se synem Patrickem na Oktoberfestu v roce 2018; ProfimediaFoto: Profimedia.cz

Načítám