Hlavní obsah

Ze šatníku královny Alžběty: Potrpí si na barvy a brože

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Královský protokol nedovoluje žádné zásadní módní experimenty. Konzervativní královna po nich pravděpodobně ani netouží, a tak ji vídáme v decentních kostýmcích. Je ale důležité, aby byla panovnice vidět a nezapadla v davu. Jednotvárné kostýmky tak návrháři oživují veselými barvami. Často hodně výraznými.

Článek

Na šatník dvaadevadesátileté královny dohlíží návrhářka Angela Kellyová, která je její hlavní garderobiérkou. Panovnici odívá do jednobarevných kostýmků jednoduchého střihu v pastelových i výraznějších barvách. U většiny modelů nesmí chybět tradiční klobouček.

I na pokrývky hlavy má Její Veličenstvo specialistku. Většina pochází z dílny londýnské kloboučnice Rachel Trevor-Morganové. Obvykle je zdobí květiny, mašle nebo ptačí peří.

Oblečení velmi často doplňuje perlový náhrdelník a na klopě se vyjímá zajímavá brož. Nezbytné jsou rukavičky, kabelka a boty na nízkém podpatku. Pojďte se na její šatník podívat blíž.

Na oblékání má speciální rozvrh

Královna patří mezi módní ikony a mnohé starší dámy by si z ní měly vzít příklad. Pokročilý věk neznamená, že ze sebe musíte dělat šedou myšku. Barvy nejsou zakázané v žádném věku.

Těžko říct, kolik kostýmků má Alžběta ve svém šatníku, ale určitě to bude vysoké číslo. Královně nicméně odpadá starost, že by si každý den stoupla před otevřenou skříň a bezradně vybírala. Asistenti totiž podrobně zapisují, kam si který model vzala, a podle toho plánují dopředu.

Nemůže se tudíž stát, že by se v podobném modelu, byť jen odstínem, objevila krátce po sobě na dvou různých akcích. Sem tam sice královna některý z kostýmů „zrecykluje“, není to však otázka měsíců, ale let.

Alžběta jako žabka z televize

Foto: Profimedia.cz

Královna se nebojí opravdu žádné barvy. Na velkolepou oslavu svých devadesátých narozenin zvolila kostýmek v zářivě zelené. U veřejnosti tím vzbudila pobavení a vysloužila si přirovnání k postavičce žabáka „Kermita“ z dětské televizní show „Mupeti“. Ten má totiž úplně stejný zelený odstín jako Alžbětin modelFoto: Profimedia.cz

Pastelové barvy jí sedí

Foto: Profimedia.cz

Jezdecký sport pólo se Britové naučili od indické šlechty. Dnes jde v podstatě o britský národní sport, který si nenechá ujít ani královna. Na finále soutěže „Royal Windsor Cup 2018“ se sladila do meruňkovéFoto: Profimedia.cz

Potrpí si na brože

Foto: Profimedia.cz

Blankytně modrý model, který si královna Alžběta vybrala na návštěvu Manchesteru, jí ladil k očím. Ozvláštnily ho zajímavé knoflíky a brož, která tvarem připomínala mořskou hvězdici. Nechyběl zajímavý klobouček, typické rukavičky a kabelkaFoto: Profimedia.cz

Když vzory, tak květinové

Foto: Profimedia.cz

Sladce růžový kabátek, pod kterým měla královna šaty s kvítky ve stejném odstínu, se skvěle hodil pro návštěvu květinové zahrady. Výjimečně hlavu panovnice nezdobila žádná pokrývkaFoto: Profimedia.cz

Který královnin model se vám nejvíc líbí?

Reklama

Načítám