Hlavní obsah

Žehlička v akci: Jak z ní udělat toaster?

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žehlička se obvykle používá na vyrovnání pomuchlaných záhybů na košilích nebo šatech. Ale věděli jste, že tenhle prastarý nástroj dovede i zapékat nebo vytvářet zajímavé ozdoby na tričku?

Článek

Žehlení nepatří mezi nejoblíbenější činnosti, zvláště když jde o početnější rodinu – koš s vypraným prádlem je stále plný až po okraj… Ale co kdybyste vzali žehličku na milost trochu jiným způsobem? Košile pro jednou odložte a zkuste přežehlit třeba chleba. Ano, čtete správně. Rozpálená kovová plocha se může jednoduše změnit třeba v toaster. Dovede ale i další věci – ostatně podívejte se na video.

Žhavý kov si poradí nejen s chlebem, ale i s různými umělými hmotami. Samozřejmě je třeba vědět, jak na to. Například při nahřívání PET lahví nemusíte mít strach, že by na žehlicí ploše ulpěly nějaké zbytky plastu. Naopak přežehlením levných krajek nebo gumiček na prádle může vzniknout na spodní straně žehličky skvrna. I na to jsme mysleli, takže poslední tip se týká čištění žehlicí plochy.

Dodejme, že pro všechna kouzla s žehličkou je dobré nastavit nejvyšší teplotu, bez páry či kropení. A ještě něco: při manipulaci buďte opatrní, přece jen jde o rozžhavený kov, který dovede na kůži během okamžiku vyrobit nepěkné šrámy (na případné popáleniny použijte gel z čerstvé aloe vera).

Reklama

Související témata:

Načítám