Hlavní obsah

Zelené karbanátky: Skvělé do burgerů i s bramborami

Hodnocení:
(65)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Jednou z první skutečné jarní zeleniny je kromě ředkviček i hrášek a špenát. Sladký mladý hrášek a křehké listy špenátu přímo vybízejí k uvaření něčeho dobrého: a tyhle karbanátky se navíc hodí i na rozpálený gril!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1.5 hrnku hrášku
  • 80 g špenátu
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • 1/2 hrsti bazalky
  • 1 vejce
  • 1 hrst strouhanky
  • sůl a pepř
  • olivový olej
Článek

Postup

Krok 1: Hrášek a špenát spařte na troše olivového oleje. Pak oboje nasekejte najemno, pomůže vám v tom sekáček. Přidejte jemně nasekané bylinky, vejce, trochu strouhanky, sůl a pepř. Vše promíchejte, až vznikne pohromadě držící těsto.

Náš tip: Dochuťte karbanátky stroužkem česneku nebo špetkou muškátového květu.

Krok 2: Z těsta v dlaních vytvarujte karbanátky velikosti dlaně. V pánvi rozehřejte olej a z obou stran na středním plameni karbanátky osmahněte dozlatova. V případě přípravy na grilu karbanátky potřete olejem, a pak je teprve pokládejte na rošt. Za 34 minuty z každé strany je máte perfektní.

Krok 3: Hotové karbanátky podávejte s vařenými bramborami nebo je použijte jako my do burgerů: navrstvěte je do housky s plátkem rajčete, majonézou, bazalkovým pestem a třeba i kouskem měkkého avokáda.

Jaké bezmasé karbanátky děláváte vy? Můžete zkusit třeba i řepové

ynezorPumanzeSaNyknalC