Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Rajčatovou polévku s hráškem a fazolkami jsme doplnili chlazenými tortellinami. Výborné jsou plněné se špenátem nebo s ricottou.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks červené papriky
  • 2 ks mrkve
  • 1 plechovka rajčat
  • 100 g pórku
  • 150 g fazolových lusků
  • 150 g mraženého hrášku
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 2 listy bobkového listu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 250 g tortellin
    1
    3
    7
  • 1 ks cibule
K dokončení
  • 2 lžíce parmazánu
    7
  • 1 hrst listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V hrnci rozehřejte olivový olej, na kterém zprudka orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Papriku a mrkve očistěte, obojí nakrájejte na malé kostičky a krátce zarestujte s cibulkou. Poté přidejte rajčata a bobkové listy, zalijte vývarem a za občasného míchání vařte, dokud zelenina nezměkne. 

02.

Ke konci přidejte pokrájený pórek, fazolky a hrášek a vařte dalších pět minut, teprve poté přidejte tortellini, které v polévce uvařte al dente. Nakonec do polévky vmíchejte petrželku a podávejte posypané parmazánem.  

Načítám