Hlavní obsah
3,0
(8)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Zkuste pro změnu zabalit do masových kuliček kousek tvrdého sýra a podávat je s orestovanou zeleninou, těstovinami a oříšky kešu.

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 1 ks červené cibule
  • 1/2 ks pórku
  • 1 plátek másla
  • 2 lžíce parmazánu
  • 500 g mletého masa
  • 1/4 hrnku strouhanky
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 ks žluté papriky
  • 2 ks rajčat
  • 2 lžíce kešú
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 2 stroužky česneku
Článek

Postup

01.

Tvrdý sýr nakrájejte na asi centimetrové kostičky. V míse promíchejte mleté maso, strouhanku, rozšlehané vejce, utřený česnek a mletou papriku, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Tvořte malé kuličky, do kterých udělejte důlek a umístěte do něj sýr. 

02.

Poté každou kuličku uzavřete a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte na 20 minut do trouby rozehřáté na 180 °C. V polovině pečení kuličky otočte. Mezitím dejte do vroucí osolené vody vařit těstoviny. 

03.

Papriku očistěte a nakrájejte na proužky, rajčata na kostičky a pórek na kolečka. V hlubší pánvi rozpusťte máslo s trochou olivového oleje. Vsypte papriku, orestujte ji, přidejte pórek a nakonec rajčata. Podlijeme trochou vody z těstovin a nechte provařit. 

04.

Na suché pánvi zprudka orestujte kešu oříšky a dejte stranou. V další pánvi na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli dokřupava a odložte také stranou. Nyní smíchejte zeleninovou směs a hotové těstoviny, přidejte lístky bazalky a masové koule a vše promíchejte. 

05.

Podávejte s restovanými kešu oříšky, křupavou cibulkou a posypané strouhaným parmazánem.

Načítám