Hlavní obsah
4,0
(3)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Zelný salát s křenem je klasika, ale zjemněný smetanou a naservírovaný na barevném salátku překvapí mile vás i vaše hosty.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 500 g bílého zelí
  • 3 lžíce křenu
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 snítka listové petržele
  • 1/2 ks salát lollo rosso
Článek

Postup

01.

Zelí nakrájejte nebo nastrouhejte najemno, promíchejte s jemně nastrouhaným křenem a smetanou a ochuťte hořčicí, citronovou šťávou nebo octem, cukrem a solí.

02.

Nechte v chladnu proležet. Na talířky rozdělte kontrastně působící salát lollo rosso a salát servírujeme na něm. Posypte nasekanou petrželkou.

Reklama

Načítám