Hlavní obsah

Ženy a sexuální obavy: Tyhle jsou zbytečné, mají řešení!

Foto: sakkmesterke, Shutterstock.com

Lidé se o svůj sexuální život leckdy strachují zbytečněFoto: sakkmesterke, Shutterstock.com

Reklama

Většina lidí je na svůj sexuální život hodně háklivá. Někdy řeší jeho kvalitu víc, než je zdrávo. Tohle je šest nejčastějších ženských strachů týkajících se ložnicových hrátek, které jsou ale zbytečné.

Článek

Aby ho nebylo málo, nebo třeba moc. Aby byl dost vášnivý, uspokojivý. Aby to i po třiceti letech v ložnici pořádně vřelo. Aby to prostě byla naprostá bomba, divoká jízda, kterou vídáte ve filmech.

Jenže sex je někdy unavený, upocený, nudný a stereotypní. A někdy není vůbec. A lidé pak panikaří, bojí se, že je s nimi a jejich protějškem něco v nepořádku. Většinou jde o obavy zbytečné. Deník Women´s Health spolu s několika odborníky na sex dali dohromady šest problémů, které ženy často děsí, i když by nemusely.

1. Rozdílný apetit

Má to dva možné projevy. Buď jde o čas, kdy míváte vy a váš partner na sex chuť. On by se miloval nejraději ráno, vy zas v noci. Nebo jde o jeho četnost. Jeden z vás by se chtěl milovat ideálně několikrát denně, druhému to stačí párkrát do měsíce.

Možná to vypadá jako velký problém, ale prý tomu tak není. „Jen musíte tyhle odlišnosti respektovat a zkusit najít nějaké průsečíky, okamžiky, v nichž se vaše sexuální potřeby setkávají,“ říká sexuoložka Carol Queen pracující pro internetového prodejce sexuálních pomůcek Good Vibrations.

Buď najdete kompromis, pokud ne, i to má řešení. „Jednoduše si udělejte radost sami a prostě počkejte, až bude mít ten druhý také chuť na sex,“ dodává Carol Queen.

Foto: PKpix, Shutterstock.com

Řada problémů má řešení, které je snazší, než byste si mysleliFoto: PKpix, Shutterstock.com

2. Partner už vás tolik nevzrušuje

Čím déle s někým jste, tím méně vás dostává do varu. Je normální, že nemáte potřebu z partnera strhat oblečení, když jste s ním dvacet let. Dokud se ale alespoň občas dokážete nažhavit, je to v pořádku.

Problém nastává pouze ve chvíli, kdy se vám partner vyloženě příčí, nemáte na sex s ním absolutně chuť, už jen ta představa vám je nepříjemná.

3. Útlum po dětech

Narodily se vám děti, a ložnice je najednou místem, kde se jen spí, případně v ní řádí ratolesti. Klid, i tohle je přirozené a nemusí to znamenat nic dramatického. Po porodu s vaším apetitem dělají neplechu hormony, chuť na sex utlumuje i únava a zaujetí péčí o dítě.

Postupně se to ale srovná. A pokud ne, požádejte o pomoc gynekologa či sexuologa. Tohle mívá velmi snadné řešení.

4. Rozdílné sexuální fantazie a záliby

On miluje orální sex víc než cokoli jiného, vás to moc nebere. To se prostě stává. Problém je to ale jen, když nejste o těchto rozdílnostech schopni otevřeně mluvit.

„Jinak se to většinou vyřeší, naopak to může být i hezká hra, když si tyhle touhy plníte třeba ve speciálních dnech. Vše je to o braní a dávání,“ říká sexuoložka Debra Laino.

Foto: OLJ Studio, Shutterstock.com

Sex je láska, kompromisy, dávání i braníFoto: OLJ Studio, Shutterstock.com

5. Nemá erekci

Když muž najednou není připravený k akci, ženy si to většinou vysvětlují tím, že ony něco dělají špatně, nejsou pro něj dost přitažlivé, případně že má milenku. Ovšem mnohdy za tím bývá spíš jeho únava, stres v práci, alkohol a strach, že opět zklame a neuspokojí svou ženu.

Klid, komunikace, žádný nátlak. To jsou věci, které dokážou „mrtvé“ opět přivést k životu. Od věci pak není ani lékařské vyšetření, problémy s erekcí mohou souviset i se zdravotními problémy.

6. Nedosahujete orgasmu

Ženy neřeší erekci, ale stres, únava či problémy mohou zkomplikovat jejich cestu k vyvrcholení. Zkuste prodloužit předehru, mluvte o tom s partnerem, hrajte si samy se sebou. Pokud se situace nezlepší a vy stále bez zjevných příčin (nemáte vztahové problémy, nic velkého vás netrápí…) nedosahujete orgasmu, i když v minulosti ano, vyhledejte gynekologa. Může to mít fyzickou příčinu, kterou on snadno vyřeší.

Máte s něčím podobným zkušenosti?

Reklama

Načítám