Hlavní obsah

Ženy mají na sex vyšší nároky než muži. A klidně se proto i rozejdou!

Foto: Profimedia

Se všemi ostatními nároky u žen samozřejmě vzniká logicky i potřeba kvalitního sexuFoto: Profimedia

Reklama

Že muži jsou sexuálními alfa samci, kteří si berou, co chtějí? Že jim snad na milování záleží víc než ženám? Tak to už neplatí. Dámy jsou náročnější, vybíravější a přemýšlivější. Je to tak dobře?

Článek

Milování, náhled na něj, prožitky. Tohle všechno se „brousí s věkem“. Všichni zrají jako víno…

„Sex prožíváme a vnímáme v každém věku jinak. Formují nás zkušenosti vlastní i těch druhých, dobré i špatné. Ovlivní nás, jaké partnery poznáme, ‚máme-li na ně štěstí‘, poznáme-li záhadné a neznámé či je nám to upřeno,“ zastává názor sexuolog Zlatko Pastor s tím, že někdo nenalezne klíč od třinácté komnaty nikdy, a jiný se tam rozvaluje pořád.

Chce to čas...

„Záleží na dispozicích, štěstí, příležitosti, ale i na odvaze, touze po svobodě a experimentování,“ myslí si odborník s dodatkem, že co se týče žen, tak právě ty časem poznají, co mohou od sexu očekávat, co si vychutnat, přijmout nebo jak milování uchopit, prožít.

Foto: Profimedia

Ochota experimentovat je mnohem větší než ještě před několika letyFoto: Profimedia

Kvalita versus kvantita

Ženy se naučí rozumět svým potřebám a nárokům, takže není překvapením, že už někdy od věku, který začíná „dvojkou“, o sexu hlouběji přemýšlejí. A jak je to s třicítkami a dalšími věkovými kategoriemi? Nic záhadného. Dnešní milenky vědí, co chtějí, a kvalitní sex je pro ně velmi důležitý! Tento názor je prý ovlivněn i filmy typu 50 odstínů šedi.

Špatný sex jako důvod rozchodů

Aspoň tak to tvrdí výzkum britského a velmi oblíbeného on-line obchodu s erotickým zbožím Love Honey, který podrobil otázkám 1750 osob různých věkových kategorií. Ukázalo se, že muži si sice stále myslí, že oproti ženám mají v sexu navrch, ale opak je pravdou.

Dámy jsou náročnější než dřív, častěji se kvůli kvalitě sexu se svým milencem hádají, a dokonce třetina žen uvádí, že neváhá vztah opustit pouze z důvodu „nedostatečného uspokojení“. (Totéž tvrdí jen pětina mužů.) Polovina oslovených žen také říká, že sexuální technika je velmi důležitá. (Jen 37 procent mužů má stejný názor.)

Foto: Profimedia

Sex je pro ženy tak důležitý, že je jeho nedostatek velmi častým důvodem k rozchodu s partneremFoto: Profimedia

Mediální masírka ze všech stran

Spolumajitel zmíněné společnosti Richard Longhurst k tomu poznamenal: „Není pochyb o tom, že knihy a filmy typu 50 odstínů šedi ženy uchvátily v dlouhodobém horizontu a vedou k zásadním změnám chování v ložnici, což je dobrá zpráva pro muže i ženy. Obě pohlaví konečně dosahují většího intimního štěstí,“ myslí si Richard Longhurst s tím, že to všechno převrací konvenční moudrost, kterou v sobě stále hodně lidí nosí. Vedení se neujímá již jen muž.

„Tyto dny jsou dávno pryč,“ vyjádřil se spolumajitel Love Honey. A co dalšího průzkum odhalil?

Tři další neméně zajímavá fakta

  • Průměrná doba ženského orgasmu je 10,9 sekundy, zatímco toho mužského 8,7 sekundy.
  • Ženy dosahují orgasmu v 75 procentech (velmi často při stimulaci klitorisu), kdežto pánové pouze v 67 procentech. Role se již obrátily i v tomhle?
  • Pokud jde o první sex s novým partnerem, Venušanky pouze v 21 procentech očekávají, že dojde k orgasmu. Obyvatelé Marsu se v 64 procentech případech shodují, že mít vyvrcholení hned „za čerstva“, je myšlenka, se kterou do sexu jdou. No, některé standardy se evidentně nemění…

A jak to máte vy? Taky jste v sexu čím dál náročnější?

Reklama

Načítám