Hlavní obsah

Zeštíhlující šaty, které nosí celý Hollywood

Foto: Isifa

Možná se tak narodila. Možná to dělají šatyFoto: Isifa

Reklama

Máte typicky slovanskou postavu s oblými boky a nemůžete sehnat šaty, které by vám lichotily? Pořiďte si chytrý model, který vám ubere kila a podtrhne krásu ženských křivek. Zamilovat si je stihl celý Hollywood, v čele se sexy herečkou Kate Winslet! Lhát se nemá, ale proč se neuchýlit alespoň k malému optickému klamu?

Článek

Těžko říct, kdo tuhle mánii rozpoutal. Podezříváme Alexandra McQueena, který už před dvěma lety ve své jarní kolekci předvedl, co všechno umí grafika a optická iluze. Zásluhy nesmíme odepřít ani géniovi Herve Legerovi, který začal navrhovat upnuté šaty s různě kříženými pruhy ve stylu bondáže. Největší díky ale patří Stelle McCartney, která ve své letošní kolekci pro podzim a zimu předvedla šaty s černou po stranách.

Nechceme být nespravedliví, ale někteří návrháři nejspíš ani netuší, že po zemi chodí i ženy s jinou velikostí, než je XS. Tím spíš nás potěšily Stelliny šaty, které slušely nejen modelce na mole, ale i herečkám, jako jsou Kate Winslet nebo Liv Tyler, které mají krásné ženské postavy. Křivky obdivovali i návrháři na australském fashion weeku, jejich práce můžete obdivovat ve článku Konečně! Modelky s ženskými tvary bodují!.

Sledujte, a učte se!

Větší prsa a menší boky, prosím!

Inspirovala snad touhle větou Kate Winslet návrhářku Stellu McCartney? Skoro to tak vypadá. Černá na bocích ji totiž opticky zúžila, sněhově bílá na prsou zase přidala v hrudníku. Zkrátka pravidlo o tom, jak černá zeštíhluje a bílá poutá pozornost v praxi!

Foto: Isifa, archiv firmy

Chytře řešené šaty sluší modelce i Kate WinsletFoto: Isifa, archiv firmy

A ještě trochu ubrat tady!

Krásná Liv Tyler byla o poznání skromnější než její kolegyně a spokojila se jen s optickým zúžením. Zato s pořádným. Při pózování u tmavé zdi to vypadalo, jako by herečka přišla rovnou o několik centimetrů svého těla. A hádejte, čí jsou to šaty? Správně, Stelly. Vůbec se nedivíme, že tohle napadlo právě ženu.

Foto: Isifa

Liv Tyler v elektricky modrých šatech zazářilaFoto: Isifa

S optikou se můžete opravdu vyřádit!

Černou samozřejmě nemusíte umisťovat jen na boky, variant, jak si s barvami a tvary vyhrát, je nespočet. Pojďte se na některé z nich s námi podívat!

Foto: Isifa

Kontrast bílé a černé fungujeFoto: Isifa

Foto: Isifa

Důkaz místo slibů? Tady je!Foto: Isifa

Foto: Isifa

Hrátky s barvami neubírají jen kila, ale vyčarují postavu ve tvaru přesýpacích hodinFoto: Isifa

Foto: Isifa

Pokud se bojíte, že vám výrazné šaty přidají kila (stačí se podívat na puntíky Leony Lewis), pojistěte se černou na bocíchFoto: Isifa

Foto: Isifa

Mají tyhle krásky dokonalé ženské křivky, nebo jde jen o iluzi? Kdo ví...Foto: Isifa

Foto: Isifa

Pokud objevíte podobné šaty, neváhejte ani minutu a nakupujte (nebo nám pište!)Foto: Isifa

Foto: Isifa

S optickými klamy koketuje i návrháři Matthew Williamson nebo Amanda WakeleyFoto: Isifa

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 980 Kč, Topshop 1200 KčFoto: archiv firem

Pokud obdivujete návrhářské kousky, nenechte si ujít článek Versace nebo Lagerfeld? Oblečte jejich modely i vy!.

Reklama

Související témata:

Načítám