Hlavní obsah

Zima ještě nekončí! Zpříjemněte si ji barevným kabátem

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je nám jasné, že se všechny těšíte na jaro. Realita je ovšem neúprosná – před námi je ještě několik zimních týdnů. Tak proč si je v rámci možností nezpříjemnit? Třeba nákupem kabátu, který vás dostane svou barvou.

Článek

No uznejte, neužily jste si se svým oblíbeným šedým kabátem dost společných chvilek? Co ho tentokrát vyměnit za něco barevnějšího? Nákupy v druhé fázi zimy mají navíc nespornou výhodu. Ano, mluvíme o slevách. Kabáty ze zimních kolekcí jsou zlevněné snad všude. S trochou štěstí tak natrefíte na kousek, který vás bude stát třeba o polovinu méně než na začátku sezony. Mimochodem, toto kritérium splňují hned tři z pěti kabátů níže: hnědý „plyšák“, vzorovaný vínový a světlerůžový v závěru.

Když chcete být vidět

Otázkou není jen to, kterou barvu zvolíte, ale i do jaké intenzity se pustíte. Jestli fandíte odstínům, které zaujmou na první dobrou, a baví vás modrá, dost možná vás nadchne kobaltový kabát. Při jeho kombinování se přitom zbytečně nestraňte jiných barev. Jak názorně ukazuje stylistka Irena Vokrojová, modrou můžete bez obav spárovat třeba i s odstíny fialové.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kabát (Marks & Spencer, 3199 Kč), rolák (Promod, 799 Kč), džíny (H&M, 899 Kč), kabelka (Orsay, 499 Kč), náušnice (H&M, 249 Kč), boty (Promod, 1499 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Uhrajte to na rukávy

V nápadných odstínech se necítíte, ale zároveň toužíte po zajímavém svršku? Pořiďte si variantu s menším barevným akcentem. Co říkáte třeba na hnědý kabát s růžovými rukávy? Mimochodem, medvídkové „teddy bear“ kabáty patří k naprostým hitům sezony.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kabát (Mango, 1499 Kč), kalhoty (Mango, 799 Kč), rolák (COS, 1599 Kč), svetr (Promod, 699 Kč), čepice (H&M, 349 Kč), boty (Gino Rossi, 2310 Kč), náušnice (H&M, 299 Kč), prsteny (Mango, 249 Kč za set)Foto: Jakub Jurdič

Nalaďte se na jaro

Také vám žlutá evokuje teplotně příznivější polovinu roku? Pořiďte si kabát v této barvě a nedivte se, až se vám automaticky zlepší nálada. Pozitivní žlutou navíc snadno smícháte s neutrálními odstíny, kterých má většina z nás plný šatník.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kabát (Orsay, 1699 Kč), kalhoty (Mango, 399 Kč), svetr (Marks & Spencer, 1299 Kč), čepice (Mango, 199 Kč), šátek (stylistky vlastní), kožené boty (Högl, 4999 Kč), náušnice (H&M, 249 Kč za set)Foto: Jakub Jurdič

Vzor jako bonus

Základ kabátu připomíná sklenku červeného vína, najdete na něm ale i dva odstíny modré, trendy červenou a černou i bílou. Vzorovaný svršek vám zpříjemní zbytek zimy a vsadíme se, že v jeho společnosti budete rády i v příští sezoně. A může vás hřát pocit, že jste při jeho nákupu výrazně ušetřily. Původní cena byla více než jednou taková!

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kabát (Marks & Spencer, 1499 Kč), mikina (H&M, 899 Kč), sukně (H&M, 990 Kč), kožené boty (Gino Rossi, 3999 Kč), kožená kabelka (Gino Rossi, 4290 Kč), punčocháče (Marks & Spencer, 289 Kč)Foto: Jakub Jurdič

V pastelovém tónu

Něco do sebe mají i tlumenější pastely říznuté bílou barvou. Stylistka Irena Vokrojová vybrala světlounce růžovou, kterou na efekt spojila se stejně barevnými kalhotami – vy se schématu „tón v tónu“ ale samozřejmě držet nemusíte. Kromě neutrálních barev (k pastelu se více hodí světlé varianty typu bílá, béžová, šedá) můžete do hry zapojit i další jemné odstíny (bleděmodrou, mentolovou nebo třeba světležlutou).

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kabát (F&F, 890 Kč), svetr (Promod, 799 Kč), kalhoty (Lindex, 799 Kč), kožená kabelka (Gino Rossi, 1590 Kč), kožené boty (Högl, 4790 Kč), prsteny (H&M, 299 Kč za set), náušnice (Lindex, 349 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Náš tým 

  • Modelka - Sára Struhařová (Czechoslovak Models)
  • Styling - Irena Vokrojová
  • Vizáž - Daniela Kremláčková

Co vy a barevné kabáty? Nosíte je? Napište nám!

Načítám