Hlavní obsah

Zimní módní inspirace: Jak se zahřát bez újmy na stylu?

Foto: Jakub Jurdič

Ani zimní móda nemusí být nudná. Zahřát se můžete i huňatým kabátkemFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Ano, i naše myšlenky se stále častěji stáčejí k jaru a zbrusu novým kolekcím. Realita je ovšem neúprosná – před námi je ještě pěkných pár týdnů zimy. Jak se zahřát bez újmy na stylu?

Článek

Zkraje zimy to s módou tak složité nebývá – těšíte se, že oprášíte oblíbené roláky, vytáhnete krásný kabát z loňska nebo svůj šatník o něco rozšíříte. V její druhé polovině se vám ale může snadno stát, že vám začnou docházet nápady. Toužíte šatník trochu proměnit? Inspirujte se módními tipy stylistky Šárky a pusťte se do nových kombinací.

Huňaté kabáty vedou!

Trend kožešinových kabátků není třeba představovat. Pokud po nich už nějakou dobu pokukujete, doporučujeme se rozhoupat ke koupi – huňaté svršky seženete za příjemné ceny. My jsme se zamilovali do sněhově bílé varianty, které to bude slušet s pouzdrovou sukní i obyčejnými džíny. À propos – už jste vyzkoušely kombinaci výrazného potisku a proužků?

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: rolák (Zara, 199 Kč), sukně (Marks & Spencer, 299 Kč), kabátek (Tally Weijl, 599 Kč), boty (Office Shoes, 3350 Kč), psaníčko (Lindex, 599 Kč), náhrdelník (Tally Weijl, 319 Kč), punčocháče (Calzedonia, 69 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Kabáty z umělé kožešiny jsou nepřehlédnutelné, a navíc i zahřejí. Vyberete si?Foto: archiv firem

Zaměřte se na límce

Jak rychle vdechnout oblíbenému kabátu nový život? Porozhlédněte se po límci. Pokud byste potřebovaly vyměnit spíše kabát samotný, zaměřte se na kvalitní vlněné kousky. Ve slevách najdete úlovky, které nyní stojí méně než polovinu původní ceny.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty s flitry (F&F, 359 Kč), kabát (Marks & Spencer, 799 Kč), límec (Van Graaf, 3499 Kč), boty (Baťa, 1999 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Pléd jako extra vrstva navíc

Hitem podzimu a zimy se staly jednoznačně plédy. Nosit je můžete jen přehozené přes ramena, stejně tak se ale do nich dá příjemně zabalit. Spodní vrstvy volte podle aktuální teploty. Variantou pro teplejší dny je teplý svetr nebo dva, v chladném období pléd klidně hoďte i na kabát.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kalhoty (H&M, 799 Kč), svetr (Mango, 799 Kč), pléd (Zara, 999 Kč), flitrovaný vršek (Lindex, 999 Kč), boty (Office Shoes, 2790 Kč), náušnice (H&M, 199 Kč), kabelka /Mango, 599 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Osvědčená ležérní sestava

Podpatky, šaty, sukně… na ženské kousky nedáme dopustit. Jsou ale dny, kdy je zapotřebí upřednostnit pohodlí. Pro takové chvíle je jako dělaná ležérní parka s kapucí. Oblíbené džíny můžete nahradit kožen(kov)ými kalhotami, a pokud vás čeká celodenní běhání, vklouzněte do tenisek.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: parka (Closed, info o ceně v obchodě), kalhoty (Van Graaf, 699 Kč), svetr (Van Graaf, 999 Kč), kožené tenisky (H&M, 1499 Kč), čepice (Tally Weijl, 79 Kč), náramek (H&M, 399 Kč/2 kusy), set tenkých náramků (Tally Weijl, 149 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Módní vrstvení

Nápadité vrstvení je v kurzu. Do módy se vracejí kombinace kalhot a šatů, mixují se svršky v různých délkách a na koženou bundu si můžete bez obav natáhnout chlupatou vestu. Na seznam módních sestav, které stojí za to vyzkoušet, se přidává i delší vesta, přehozená přes kabát. Zainvestovat doporučujeme také do klobouku.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: vesta (Stradivarius, 1199 Kč), kabát (Marks & Spencer, 3699 Kč), klobouk (Tally Weijl, 529 Kč), kalhoty (H&M, 899 Kč), kabelka (Tally Weijl, 529 Kč), boty (Tally Weijl, 499 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Barevné kabáty nás baví! Po kterém odstínu pokukujete vy?Foto: archiv firem

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám