Hlavní obsah

Zkrotit lupénku či dermatitidu u dětí lze i bez chemikálií

Foto: istockphoto

Na lupenku či dermatitidu bez chemikáliíFoto: istockphoto

Volba léčiv u malých dětí je komplikovaná, i proto je v boji s ekzémem, lupénkou a dermatitidou důležité pravidelné promašťování pokožky. Už malé děti si zafixují promazávání jako každodenní rutinu.

Článek

Při volbě léčiv se u dětí snažíme předejít negativnímu vlivu chemických látek v lécích na růst a vývoj, a tak se lokálně používají krémy a masti. „Klíčové je vypěstovat si návyk pravidelného hydratování a promašťování pokožky, a nepřerušovat jej dokonce ani v době remise, tedy ústupu příznaků,“ uvádí Tomas Rubin, zástupce zdravotnických prostředků Mediderm.

Hledání vhodných přípravků

Nalezení prostředku pro každodenní použití je velmi obtížné. „Na vině jsou negativní vlastnosti některých přípravků, jako je zápach, mastná konzistence, znečištění oděvů,“ dodává Tomas Rubin. Pro rodiny může být problematická i vysoká cena, i s ohledem na doporučené týdenní množství, které umožňuje udržet projevy onemocnění pod kontrolou. To činí u dospělých 250–500 g emolientu, u dětí o něco méně, pokožku je třeba promazávat 3× denně.

Foto: istockphoto

Pro některé rodiny může být problematická i vysoká cena mastíFoto: istockphoto

Zdravotnické prostředky

Novou možností boje s atopickou či plenkovou dermatitidou, lupénkou či ekzémem jsou zdravotnické prostředky, které stojí na pomezí mezi léčbou lokálními glukokortikosteroidy a mezi (dermo)kosmetickými přípravky. Řada Mediderm německé společnosti Spreewälder Arzneimittel GmbH zajišťuje hloubkovou hydrataci pokožky, vyhlazení a zvýšení pružnosti. Přípravky neobsahují kortikoidy. Po kortikoterapii obnovují kožní bariéru, oddalují návrat příznaků, čímž tuto léčbu vhodně podporují.

Foto: istockphoto

Řada Mediderm německé společnosti Spreewälder Arzneimittel GmbH zajišťuje hloubkovou hydrataci pokožkyFoto: istockphoto

Komplexní terapie

Mediderm je komplexní terapie, která zahrnuje krém, šampon a přípravky do koupele a sprchy. Účinnost i bezpečnost všech přípravků je založena na obsahu osvědčených složek s dobře zdokumentovanými vlastnostmi.

Výrobky neobsahují SLS, parabeny, parfémy ani barviva, díky jemné konzistenci se rychle vstřebávají a neznečišťují oděvy ani ložní prádlo. Cena je příznivá, krém v balení 100 g pořídíte za 199 Kč. Přípravky jsou dermatologicky testovány za účasti pacientů s lupénkou a atopickou dermatitidou.

Foto: Variopharma s.r.o

MedidermFoto: Variopharma s.r.o

Mediderm vychází pacientům vstříc a umožňuje zaslání žádosti o vzorky zdarma, což mnohé maminky velmi vítají: „Zkusili jsme všechno možné, už máme plnou koupelnu přípravků, dali jsme do toho už spoustu peněz zbytečně, nic z toho není pro syna snesitelné. Je skvělé, že Mediderm poskytuje vzorky zdarma,“ píše paní Iveta ze Žamberka.

Více informací najdete na Mediderm, sledujte nás na Instagramu a Facebooku. Poptávejte i v lékárnách a na lékárenských e-shopech.

Reklama

Načítám