Hlavní obsah

Zlomí vám srdce? Zjistěte, zda má váš vztah šanci

Foto: pink panda, Shutterstock.com

Foto: pink panda, Shutterstock.com

Reklama

Je to vždycky nejistota. Někoho potkáte, randíte a v duchu si říkáte: „Vyjde to tentokrát?“ Nemusíte ale čekat, až vám zlomí srdce, nebo vás naopak požádá o ruku. Tohle je test, který vám řekne, zda ten chlap stojí za to!

Článek

Kolikrát jste si řekly: „Proboha, kdybych tohle tušila dřív! Kdybych jen poznala, že kvůli tomuhle chlapovi skončím v slzách!“

Nenechte si zbytečně lámat srdce, hned v počátcích vztahu si „adepta na lásku“ otestujte. Britská expertka na vztahy a sex Tracey Cox připravila speciální test, který by vám měl jasně ukázat, zda s tímhle mužem máte šanci na dlouhodobý spokojený vztah. Zkusíte to?

1. Vychází se svou matkou? (ano – 1 bod, ne – 0 bodů)

Pokud svou matku miluje, respektuje, chová se k ní slušně a s úctou, má s ní zdravý a vyrovnaný vztah (není to mamánek), je dost pravděpodobné, že s jinými ženami mu to bude fungovat podobně.

2. Žijí jeho rodiče stále spolu? (ano – 1 bod, ne – 0 bodů)

Není to fér, za vztahy svých rodičů nikdo nemůže, ale na vaši vztahovou inteligenci to vliv má. Muži (i ženy), kteří pocházejí ze stabilní rodiny, mají výhodu. „Odmala viděli, jak to v manželství funguje. Že se v něm lidé dopouštějí chyb, ale umí si je odpouštět, že přicházejí i krize, ale ty se překonávají,“ vysvětluje Tracey Cox.

3. Měl před vámi alespoň jednu vážnou známost? (ano – 1 bod, ne – 0 bodů)

Pokud mu není dvacet, měl by nějaké zkušenosti s dlouhodobým partnerstvím mít. A pokud nemá, je to zarážející. Buď má něco, kvůli čemu s ním žádná žena nevydrží, nebo je pro něj hlavní priorita třeba práce (nikoli láska) či má na své partnerky nereálné požadavky.

4. Viní z předešlých rozchodů vždy své ex? (ano – o bodů, ne – 1 bod)

Označuje všechny své bývalé přítelkyně za potvory, co ho odkoply? Vinu za rozchod dává vždy jen jim? Buď si vybírá ženy, které se k němu nehodí (a není důvod věřit, že u vás by to bylo jinak), nebo odmítá přijímat zodpovědnost za své chování.

5. Má staré i nové kamarády? (ano – 1 bod, ne – 0 bodů)

Do života vstupujete s kamarády z dětství (ze základky, ze střední…) a postupně k nim přidáváte další, které potkáváte třeba v práci a podobně. Nakonec je z toho takový mix přátel z dob minulých i současných.

Pokud má ale jen staré kamarády, uvízl v minulosti, odmítá se posouvat. A pokud má jen nové, může to znamenat, že dlouhodobě není přátelství schopen udržet.

6. Je finančně stabilní? (ano – 1 bod, ne – 0 bodů)

Nemusí být milionář, jde o to, jak umí s penězi zacházet. Zda má stabilní práci, netopí se v dluzích, není týden před výplatou bez koruny a podobně.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Je jedno, zda je bohatý, nebo chudý. Záleží na tom, jak s tím, co má, umí zacházetFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

7. Byl v minulosti nevěrný? (ano – 0 bodů, Ne – 1 bod)

Asi není potřeba sem počítat nějaký jednorázový úlet, když mu bylo –náct“. Ale pokud zahýbal všem svým ex, proč by to s vámi mělo být jiné? A i když zahnul jen jedné z nich, možná to značí, že před problémy utíká, neřeší je.

8. Dokončuje své plány a cíle? (ano – 1 bod, ne – 0 bodů)

Nedokončená vysoká škola, jen do půlky absolvovaný kurz čehokoli, nedodělaná rekonstrukce bytu. A k tomu tisíce dalších plánů, s nimiž ani nezačal. To není moc zodpovědný přístup k životu.

9. Má komunikační schopnosti? (ano – 1 bod, ne – 0 bodů)

Nemusí být vyloženě přeborník, ale pokud mu je víc než 25, měl by umět alespoň částečně vyjádřit své pocity a názory a měl by se umět vyrovnat i s kritikou či nesouhlasem.

10. Máte podobný postoj k sexu? (ano – 1 bod, ne – 0 bodů)

Na začátku vztahu to samozřejmě nejde úplně přesně odhadnout, vše zkreslují láskou rozbouřené hormony. Ale instinktivně můžete vycítit, jak důležitý pro něj sex je, jakou roli v jeho životě hraje, jaké techniky upřednostňuje a podobně. Nic není špatně, jde jen o to, abyste to oba měli podobně.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

V sexu by se vám měly líbit podobné věciFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

11. Chce od života totéž, co vy? (ano – 1 bod, ne – 0 bodů)

Pokud vy sníte o domku na samotě u lesa a životě v souladu s přírodou, kdežto on se vidí ve velkoměstě ve skleněném mrakodrapu, asi vám to spolu moc klapat nebude.

12. Shodnete se v názoru na zakládání rodiny? (ano – 1 bod, ne – 0 bodů)

Je jasné, že se na tohle nebudete ptát na prvním (ani druhém) rande, ale můžete jeho názor vycítit třeba z toho, jak reaguje na děti ve svém okolí, jak mluví o přátelích, kteří založili rodinu, a podobně. Buď v budoucnu oba děti chcete, nebo ne. Je potřeba, abyste to oba viděli stejně.

13. Máte navzájem rádi své rodiny? (ano – 1 bod, ne – 0 bodů)

I když nebudete žít s jeho rodinou (a on zase ne s tou vaší), vaše vzájemné vztahy s příbuznými budou mít na kvalitu vašeho soužití velký vliv.

14. Funguje mezi vámi ta správná chemie? (ano – 1 bod, ne – 0 bodů)

Nejde jen o sex a fyzickou přitažlivost. Chemie je i to, zda se spolu umíte smát, máte si o čem povídat, vzájemně se dotýkáte i bez sexuálního podtextu a podobně.

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

Mít si o čem povídat, umět se vzájemně rozesmát, i to je důležitéFoto: Ivanko80, Shutterstock.com

Bonusové body

Předešlé otázky jsou takové obecné známky případné kompatibility. Ale do hry vstupují i vaše osobní představy a potřeby. Proto si napište pět věcí, které vy osobně od svého partnera vyžadujete. Může to být cokoli – vysokoškolský titul, svalnatá postava, modré oči, láska ke koním, vegetariánství a podobně. A za každou, kterou splňuje, mu dejte půl bodu.

Vyhodnocení

Sečtěte všechny body, které váš partner získal. Maximálně může mít 16,5 bodu (14 za otázky a 2,5 bodu v bonusové části). „Jako nadějné označuji vztahy, v nichž muž získal alespoň 10 bodů. Pokud ale patříte k lidem, kteří neoplývají tolerancí, nejsou moc dobří v přecházení chyb druhých, naopak jste spíš kritičtí a puntičkářští, randěte jen s těmi, kteří získali minimálně 12 bodů,“ tvrdí Tracey Cox.

Tak jak jste dopadly?

Reklama

Související témata:

Načítám