Hlavní obsah

Změňte svůj život: Desatero pro krásné vlasy

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je vlastně úplně jedno, zda máte nějaké to kilo navíc, seprané džíny či nedokonalý make-up, muži to stejně nepoznají! Čeho si ale všimnou na první pohled, jsou vaše vlasy!

Článek

Od pradávna byly právě vlasy známkou dobrého zdraví a cenily se nad zlato. A jak se o ně staráte vy? Přečtěte si následujících 10 tipů od vlasového mága a jednoho z nejlepších kadeřníků na světě: Michala Zapoměla.

Začněte si mýt správně hlavu

Umýt si vlasy znamená vlastně umýt si pokožku hlavy. Na dobře propláchnuté dokonale mokré vlasy naneste šampon, který jste před tím mírně „rozmydlily“ v dlaních. Obvykle stačí množství velikosti vlašského ořechu. Při prvním mytí se snažte šampon rozmydlit do celé délky vlasů, začněte ale od kořínků. To je velmi důležité!

Podruhé naneste menší množství, protože teprve při druhém použití dochází k větší pěnivosti šamponu, a dostane se tak všude, kde je potřeba. Pozor! Neplatí pravidlo, že šampon, který více pění, je kvalitnější. Naopak, více pěny znamená více chemie, tedy větší poškození a zátěž pro váš organismus. Šampon vymývejte do té doby, než vám začnou „drhnout“ vlasy.

Kondicionér ani maska nepatří k hlavě

Oba přípravky nanášejte na středy a špičky vlasů, nikdy ne ke kořínkům. Vlasy s naneseným přípravkem vždy rozčešte. Skvělým pomocníkem je například Tangle Teezer Aqua. Rozhodně nepoužívejte kartáče dřevěné a drátěné, to raději rozčešte jen prsty.

Tangle Teezer perfektně padne do každé ruky. Rozčeše jemně a bez námahy

Styling před

Pokud jste si myslely, že použití fénu není důležité, opak je pravdou! Jen nesmíte zapomenout na tzv. styling před. Přípravek, který ochrání vlas před narušením, pěkně zacelí strukturu a zaručí přesně ty vlastnosti, které si od svých vlasů přejete (objem, lokny, lesk… atd.). Do ručníkem vysušených vlasů naneste přípravek po celé délce vlasů. Začínejte od zadní partie a končete vždy vepředu.

Styling po

Takzvaný finální přípravek, kterým končíte celou péči. Na vyfoukané vlasy naneste a upravte účes do finální podoby. Možná si říkáte, to je ale práce s jedním mytím vlasů. Možná ano, možná ne. Pokud chcete, aby vám účes vydržel déle, vlasy měly zdravou strukturu a muži se po vás otáčeli, tak se jim budete muset věnovat párkrát do týdne.

Pětka pro krásu

Přestaňte experimentovat a vyberte si jednu ucelenou řadu produktů, které budete věrné. Měla by obsahovat šampon, kondicionér, masku, styling před foukáním a po něm.

A jak si správně vybrat svou pětku a přípravky na vlasy vůbec? Řiďte se podle toho, jaké máte aktuálně vlasy (barvené, vysušené, krepaté, bez objemu, blonďaté…). Zkuste například www.luxusnívlasy.cz. Zde naleznete ucelený výběr pro každý typ vlasů, včetně pánských.

Pětka pro krásu – 5 přísad pro dokonalost vašich vlasů

I na výběru fénu záleží

Nikdy nenechávejte uschnout vlasy přirozenou cestou, dávno již neplatí pravidlo, že fény ničí vlasy. Konkrétně fén či žehlička Bio Ionic navíc minimalizují krepatění a statický náboj vlasů. Infračervená technologie zabezpečuje extra rychlé vysušení. Zároveň zanechává vlasy regenerované, lesklé a hladké. Nanoiontový minerál hydratuje a vyživuje vlasy, negativní ionty vlasy čistí a zbavují vlasy zápachu. Výsledkem je extra rychlé vysušení vlasů bez jakéhokoli poškození. Vlasy jsou navíc jemné, lesklé, zdravé a dobře hydratované. A co víc, účes vám bude držet déle tvar.

Tip od Michala Zapoměla: „Pokud chcete lépe fixovat formu účesu, tak poslední profouknutí proveďte zchlazeným vzduchem. Účes má pak delší trvanlivost a lépe drží.“

Bez profesionálního náčiní Bio Ionic se neobejdete

Nepodceňujte počasí

Stejně tak, jako chráníte svou pleť před nepříznivými vlivy počasí, měly byste chránit i své vlasy. Například po létě je vhodné vlasy vyživit, a proto nepodceňujte funkci hydratačních nebo regeneračních masek! Používat byste je měly pravidelně dle potřeby po celý rok!

Neexperimentujte ve spíži

Věřte, že dávno pryč je doba, kdy byly hitem domácí zábaly typu „co dům dal“. Recepty z babiččiny truhly à la olejový zábal, majonéza, žloutky s pivem atd. použijte raději na vaření. Vlasům službu neudělají, naopak je udusí a dostatečně nevyživí tak, jako profesionální přípravky.

Navštivte svého kadeřníka alespoň 4x do roka!

Michal Zapoměl tvrdí, že dobře zvolená barva a skvělý střih by vám měly vydržet dva až tři měsíce. Vlasy totiž v průměru poporostou o jeden centimetr za měsíc, a proto vhodně zvolená barva unese i nějaký ten odrost a na střihu nic nepoznáte. Naopak, pokud je váš střih po pár týdnech neforemný, poohlédněte se po někom novém.

Kvalitním internetovým obchodem jsou luxusnivlasy.cz

Nebojte se nakupovat na internetu!

Pokud se rozhodnete změnit svůj přístup v péči o vlasy, ale stále si nejste jisté, kde začít, zkuste www.luxusnívlasy.cz. Doslova „vlasový portál“ vás překvapí nejen svým designem, ale hlavně svými cenami!

Například u koupě celé řady Pětky pro krásu můžete ušetřit i dva tisíce! Navíc Michal Zapoměl osobně popsal u všech produktů jejich funkčnost a pro jaký typ vlasů se hodí. Tedy nemůžete udělat v nákupu chybu.

A pokud přece jen váháte, začněte mercedesem mezi všemi: CAVIAR ucelenou řadou produktů, zabraňující stárnutí vlivem každodenního stresu, okolního prostředí či chemie, protože zlepšují celkový stav a vzhled vlasů.

Co říkáte, není lepší místo dalších stínů, laku na nehty, nového krému či pátého trička za tři sta investice do zdravých vlasů a krásného účesu? A pamatujte, i výběrem skvělého kadeřníka můžete ve finále ušetřit. Měsíční návštěvy vyměňte třeba právě za Caviar a uvidíte, jak se budete po pár umytích cítit luxusně. Bojujte i vy za vlasy krásnější!

Všestranný kadeřník a stylista Michal Zapoměl

Reklama

Související témata:

Načítám