Hlavní obsah

Svatba podle horoskopu: Kdo potřebuje veselku jako z pohádky

Foto: oliveromg, Shutterstock.com

Foto: oliveromg, Shutterstock.com

Reklama

Jaká svatba se k vám hodí – velká, malá, nebo jako z pohádky? Každému co jeho jest, ale právě znamení zvěrokruhu by vás mohlo navést tím správným směrem.

Článek

Uspořádání svatby vyžaduje od novomanželského páru spoustu rozhodnutí, to první a nejdůležitější (tedy poté, kdy si řeknou, že svatba opravdu bude) se týká stylu, ve kterém by se celý svatební den měl odehrávat.

Beran (21. 3. – 20. 4.) Rychle na radnici

Berani jsou známí svou impulzivností, takže se svatbou často dost improvizují, chystají ji narychlo a spontánně. Většinou tak čekejte spíše uvolněnější a neformální zábavu a ne pečlivě naplánovaný den, kdy každý krok najdete v programu. Pro Berany jsou typické i velmi střízlivé svatby někde na radnici, kde si zkrátka rychle odbudou oficiality a pak už jdou na party a oslavovat s těmi, kteří jsou jim blízcí. Nejvíce se k nim hodí svatby v uvolněném a rozevlátém stylu, bez podpatků, motýlků, sak a kravat.

Býk (21. 4. – 21. 5.) Romantika, ale všeho s mírou

Pro spořivé Býky je svatba takovým osobním malým peklíčkem – na jednu stranu totiž nemohou přenést přes srdce astronomické částky, které je třeba za všechno zaplatit, a chtěli by mít svatbu pokud možno co nejjednodušší a nejpraktičtější, na stranu druhou ale velkou roli hraje jejich romantická dušička. Jejich svatby bývají často velmi romantické, v pastelových barvách, s obrovským množstvím květin, srdcí a krajek. Vítězí u nich často klasika bez větších módních výstřelků, co je prověřené, to je dobré.

Foto: Siarhei Arynokhin, Shutterstock.com

Romantické svatby plánují BýciFoto: Siarhei Arynokhin, Shutterstock.com

Blíženec (22. 5. – 21. 6.) Bláznivé dovádění

Blíženci jsou, co se svateb týká, ve svém živlu – je to totiž příležitost sezvat dohromady kupu lidí, které mají rádi, a všem vymyslet program, díky kterému si užijí nezapomenutelný den. A tohle, to Blíženci umí. Díky tomu bývají svatby tohoto znamení velké a plné lidí, ale ne opulentní, naopak – velmi zábavné. Blíženci rádi vymýšlejí nejrůznější seznamovací hry, hloupnutí na tanečním parketu i při karaoke nebo klidně závody v půjčených svatebních šatech. Jejich svatby bývají vroucím koktejlem všeho, co mají rádi.

Rak (22. 6. – 22. 7.) Bohémská romantika

Pro Raky je svatba jednou z nejdůležitějších událostí v životě. Je to velká rodinná událost a rodina je pro Raky naprosto klíčová. Jejich svatby jsou často velmi jednoduché a uvolněné, nepotrpí si na formálnost a rozhodně nebudou chtít, abyste se někde mačkali v obleku a honosných šatech. Velmi je oslovuje tzv. boho styl s jeho květinovými věnci, bosýma nohama, jednoduchými splývavými šaty nebo vlastnoručně vyráběnými šperky v jemných pudrových barvách. Čekejte přírodní svatbu v bohémském stylu.

Lev (23. 7. – 22. 8.) Přehlídka luxusu

Lvi zbožňují svatby – je to vlastně velká party s propracovaným tématem a detailním programem, která se ještě celá točí kolem nich. Protože je plánování opravdu baví, většinou mají celou svatbu v nějakém promyšleném stylu – může jít o obecně oblíbené námořnické nebo třeba retro téma gatsbyovských 20. let, ale taky klidně svatbu na motivy Harryho Pottera, Hvězdných válek, svatbu potápěčskou nebo hasičskou. Rozhodně však Lví akce bude nezapomenutelným zážitkem, to je jisté.

Foto: Roman Yuklyaevsky, Shutterstock.com

Lvi milují jakékoli svatby, ale nejvíce je láká monotematický program a stylFoto: Roman Yuklyaevsky, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) Civilně na radnici

Organizací posedlé Panny se nerady pouštějí do velkých experimentů a jejich snem je svatba někde uvnitř, kde nebudou muset improvizovat, kdyby náhodou začalo pršet. Často se uchylují k jednoduchým civilním obřadům na radnici, které jsou rychlé a nenáročné a po kterých většinou následuje příjemné a poklidné posezení s hrstkou blízkých. Pokud se pouští do nějakých větších podniků, často si celou svatbu organizují samy bez pomoci jakýchkoli koordinátorů.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) Jako z pohádky

Pokud by se dalo pro popis svatebního dne Váhy vybrat jedno slovo, bylo by to pohádkový (10 úžasných svatebních šatů). Protože jejich svatby jsou opravdu princeznovské, plné nejkrásnějších načančaných šatů, koňských spřežení, celých hejn bílých holubic, fontán se šampaňským a nočních ohňostrojů. Snad nejdůležitější pro ně je něžná a nádherně vonící květinová výzdoba, která dá svatbě nezaměnitelný šmrnc. Váhy na svatbě nehledí na peníze ani úsilí, zkrátka chtějí, aby byl tento den naprosto nezapomenutelný.

Štír (24. 10. – 22. 11.) Jen pro dva

Pro Štíry je svatba velmi intimní a taky vlastně stresující záležitostí. Jsou to jedinci velmi uzavření do sebe, kteří se před ostatními lidmi velmi neradi nějak projevují nebo o sobě cokoli vyzrazují. Jejich svatba tak často mívá dvě odlišné vrstvy. Na první pohled může jít o ničím výjimečnou klasickou svatbu, snad až trochu strohou, ale sami novomanželé si do ní zapletou spoustu drobných rituálků a soukromých vtípků. A možná taky v půlce dne někam zmizí, aby si tenhle intimní den užili bez diváků.

Střelec (23. 11. – 21. 12.) Na rovinu

Svatby Střelců rozhodně odrážejí jejich osobnost, protože se jedná o jedno z nejupřímnějších a nejpřímějších znamení zvěrokruhu. Pokud tedy daný Střelec moc nefandí formalitám, může se tát, že bude svatba probíhat úplně v civilu, nebo klidně naopak i v těch nejšlehačkovatějších šatech, pokud je to něco, po čem nevěsta skutečně touží. Tahle svatba bude zkrátka naprosto střižena na míru svým hlavním hrdinům a na babičky, tetičky a další nespokojené hosty se jednoduše příliš ohledů brát nebude.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) Tradice nadevše

Pro Kozorohy je důležitá tradice a řád, takže jejich svatby bývají prostě jako z katalogu – jednoduché a elegantní šaty, ladění do jednoho, nijak křiklavého odstínu, hezká zahradní lokalita, obřad, hostina, všechny tradice od knedlíčkové polévky přes rozbíjení talířů až k přenášení přes práh. Také právě u Kozorohů nejčastěji dochází ke svatbám krojovaným, pokud se odehrávají například na menších vesnicích. Kozorozi svým sňatkem zkrátka připíjejí tradici, která je prověřená časem.

Foto: Kojin, Shutterstock.com

Nevěsta v kroji? S největší pravděpodobností se narodila ve znamení KozorohaFoto: Kojin, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) Hlavně jinak

Pro Vodnáře je i na svatbě – jako ostatně ve všem – nejdůležitější originalita a svébytnost. Chtějí si to prostě udělat po svém, jinak. A na to, co říká okolí, moc nekoukají. A tak se tyhle svatby většinou nekonají někde na zámku, ale spíš v lese, u oblíbeného rybníčku, na poli… S věncem na hlavě, lehkým oblečením, bosýma nohama. A nebo třeba pod vodou, na vrcholku hory, v rozpadajícím se domě, kam je zakázán vstup. Vodnáři si svatbu taky hodně často kreativně zdobí sami vlastnoručními dekoracemi – a to je pak teprve pecka.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) Kreativní handmade jízda

I kreativní Ryby mají rády svatby, ze kterých přímo dýchá, že se na nich pár svatebčanů podílel. Rády si svatby dělají podomácku, skládají papírové růže, vyšívají, polepují, nažehlují, skládají, někdy se naučí i vázat květiny. Mají cit pro detail a jejich svatební den bude naprosto do těch nejmenších podrobností naplánován a připraven. Jinak si ho ale často zase tolik neužijí, protože pečují o blaho ostatních. Tak na to případně na podobné svatbě myslete a snažte se jim pomoci.

Reklama

Související témata:

Načítám