Hlavní obsah

Znáte hit mezi odličovadly, který zabrání šupinatění pleti? Ukážeme vám nejen to!

Foto: Rido, Shutterstock.com

Foto: Rido, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože pravidelně saháte po krému, vaše pleť se tváří, jako by to vůbec nezaznamenala. Zima totiž umí dát pokožce pěkně zabrat. Naštěstí ale existují způsoby, jak se nepříjemným šupinkám, pnutí a suchosti vyhnout. Stačí jen udělat pár „kosmetických úprav“.

Článek

Pozorujete na sobě příznaky vysušené pleti? Nepanikařte a pusťte se do nápravy. V chladném období je potřeba přidat na péči, vynaložené úsilí se vám ale rozhodně vrátí. Slibujeme!

Změňte odličovací strategii

Určitě není nutné připomínat, že pravidelné a důkladné čištění pleti je základem všeho. Pokud jste však zvyklé používat čisticí gely nebo produkty, které pění či obsahují mýdlo, zbytečně narušujete pH pokožky a ubíráte jí vláhu. Nenechte se zmást dojmem, že když nemáte plné dlaně pěny, pokožku pořádně nevycídíte – citlivý přístup je mnohem efektivnější. Zkuste proto změnit taktiku a začněte se odličovat pomocí olejových balzámů (ano, platí to i pro ženy s mastnou pletí nebo akné), které rozpustí líčidla, odstraní nečistoty – a to všechno stoprocentně šetrně.

Postup je jednoduchý: malé množství balzámu vmasírujte do pleti, chvilku nechte působit a pak ho nahřátým ručníčkem nebo mušelínovým ubrouskem opatrně setřete. À propos, v této rutině pokračujte ideálně celý rok. Zlepšení uvidíte samy.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): bio čisticí balzám Inlight, prodává Biorganica, 1195 Kč (45 ml); balzám Eve Lom, prodává Ingredients Store, 1300 Kč (50 ml)Foto: Archiv firem

Nevynechávejte toner

V zimě se více než kdy jindy nevyplatí přeskakovat druhý krok, tedy tonikum. Kvalitní produkt totiž pleť zklidní, dočistí a dodá jí ještě více vláhy. Ohlídat si musíte jen množství obsaženého alkoholu. Náš doporučený limit je nula! Chcete pokožku opravdu nakopnout? Tamponek nejprve malinko navlhčete, až poté na něj nakapejte toner a snažte se ho mačkáním opatrně vtiskávat do pleti. Použít můžete také produkty s rozprašovačem – jednoduše se na pokožku nastříkají. Jestli se pohybujete v klimatizované kanceláři, kde je suchý vzduch, ideálně si nechte jeden sprej i na stole.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): jemné pleťové tonikum pro všechny typy pleti Ultra Facial Toner, Kiehl’s, 550 Kč (250 ml); bylinná osvěžující a hydratační voda, Havlíkova přírodní apotéka, 235 Kč (200 ml)Foto: Archiv firem

Přidejte sérum

V období, kdy vaší pokožce schází hydratace, je důležitým krokem nejen výběr samotného krému (k tomu se dostaneme vzápětí), ale i bonusová vrstva pod ním. Sérum nebo koncentrovaný booster (dá se použít pod krém i přimíchat do něj) jsou napěchovány výživnými látkami, které v kombinaci s krémem dostanou pleť do perfektní kondice.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): intenzivní hydratační booster pro všechny typy pleti Skin Hydrating Booster, Dermalogica, 1920 Kč (30 ml); intenzivní hydratační sérum Hydrabio, Bioderma, 569 Kč (40 ml)Foto: Archiv firem

Krém vyměňte za hutnější

Lehké textury patří k létu. V zimě byste měly mít po ruce hutnější výživný krém, který pokožku ochrání. Zároveň se nenechte zbytečně zlákat produkty, které mají barevný obal a výrazně parfémovanou náplň. Jestli se vám na pleti objevují šupinky, zamiřte pro krém klidně rovnou do lékárny a pořiďte si nedráždivý a vysoce výživný přípravek.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): silný zvláčňující krém pro všechny typy pleti Bio-Hydrating Cream, NeoStrata, 1100 Kč (40 ml); hydratační krém pro suchou pleť Hydreane Riche, La Roche-Posay, 285 Kč (40 ml)Foto: Archiv firem

Sheet maska jako rychlá vzpruha

Nebudete u toho vypadat zrovna nejelegantněji, ale výsledkem budete zaručeně nadšené. Potřebujete okamžitou vzpruhu? Můžete se spolehnout na klasické hydratační masky, my bychom vám ale doporučili vyzkoušet účinnější a nesmývací variantu. Textilní masky jsou z obou stran nasáklé emulzí a výživné látky na pleti zůstávají. Po relaxační chvilce tvář neoplachujte, naopak zbytky přípravku prsty vťukejte do pleti. Masku pak navíc můžete otočit a přiložit třeba na dekolt.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): hydratační sheet maska FlashMasque 5 Minute, Patchology, prodává Sephora, 160 Kč za kus; Red Carpet Ready Hydrating Bio-Cellulose Second Skin Face Mask, Starskin, prodává Douglas, 269 Kč za kusFoto: Archiv firem

Na dobrou (a krásnou) noc

Jednodušší už to nebude. Pakliže budete mít na poličce hydratační masku, která působí přes noc, nemůže vás žádná krizová situace zastihnout. Hledáte-li přes den čas jen obtížně, natřete si pleť před spaním vrstvou masky a alou spát! Zašpinění polštáře se přitom bát nemusíte, produkty vypadají podobně jako běžné krémy a ráno se často ani nesmývají.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): hydratační noční pleťová maska Drink Up Intensive Overnight Mask, Origins, prodává Sephora, 690 Kč (100 ml); hydratační maska Moisture Surge Overnight Mask, Clinique, 1350 Kč (100 ml)Foto: Archiv firem

A co pomáhá na suchou pleť vám?

Reklama

Související témata:

Načítám