Hlavní obsah

Chlebíčky rýžové průměr

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 620 kJ
Bílkoviny8 g
Tuky2 g
Sacharidy83 g
Sůl0,4 g
SAFA0,4 g
Vláknina2 g
Cukry4,15 g

Jedná se o pufované chlebíčky. Jsou především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, pufované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu nízkou. Nevýhodou pufovaných výrobků je však vysoký glykemický index, konzumujte je proto vždy v kombinaci s bílkovinným zdrojem a zeleninou a vybírejte výrobky s co nejvyšším obsahem vlákniny.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou výrobky s vyšším obsahem vlákniny, které mají nižší glykemický index, často se jedná například o žitné chlebíčky. Lepší než pufované výrobky jsou knäckebroty nebo běžné celozrnné pečivo, které mají nižší glykemický index a obsahují většinou více vlákniny.