Hlavní obsah

Knäckebrot multigrain (Racio)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 666 kJ
Bílkoviny10,5 g
Tuky4,6 g
Sacharidy76 g
Sůl1,9 g
SAFA0,5 g
Vláknina8,1 g
Cukry4,9 g

Jedná se o výrobek z žitné mouky, pšeničné mouky, celozrnné žitné mouky, rostlinného oleje, sezamu a dalších přísad. Je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je vyšší, jedná se však o tuk s vhodným složením. Obsah vlákniny je velmi vysoký, výhodou je také nižší glykemický index. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, extrudované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu nízkou. Knäckebrot můžete v přiměřeném množství konzumovat i při redukční dietě, vždy ho však doplňte nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada potraviny

Knäckebrot můžete v přiměřeném množství konzumovat, nahradit ho můžete běžným celozrnným pečivem.