Hlavní obsah
Suchar dietní
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 620 kJ |
| Bílkoviny | 12 g |
| Tuky | 3 g |
| Sacharidy | 76 g |
| Sůl | 1,6 g |
| SAFA | 1,4 g |
| Vláknina | 3 g |
| Cukry | 2 g |
Jedná se o výrobek z pšeničné mouky, vody, droždí, tuku, cukru a soli. Je především zdrojem sacharidů, neplnohodnotných bílkovin a malého množství tuku. Obsah vlákniny je nízký, nevýhodou tohoto výrobku je vyšší glykemický index. Jedná se tedy především o rychlý zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek, suchary proto zařazujte do jídelníčku pouze výjimečně a konzumujte je vždy v kombinaci s nějakým zdrojem bílkovin.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou výrobky z celozrnné mouky nebo s přídavkem otrub, které obsahují vyšší množství vlákniny a mají nižší glykemický index. Vhodnou alternativou je knäckebrot, který obsahuje většinou vysoké množství vlákniny. Suchar můžete nahradit také běžným celozrnným pečivem.
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
Náročnost Nízká
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama






