Hlavní obsah

Losos filety bez kůže (mražené)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie720 kJ
Bílkoviny21 g
Tuky9 g
Sacharidy0 g
Sůl0,2 g
SAFA2,8 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Losos obsahuje poměrně velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením, můžete ho proto občas v malém množství konzumovat. Při nákupu mražených ryb sledujte obsah přidané vody, čím více přidané vody výrobek obsahuje, tím by měl být levnější.

Náhrada potraviny

Tučné ryby můžete občas v malém množství konzumovat, ve větším množství však do jídelníčku zařazujte méně tučné ryby, například tresku.