Hlavní obsah

Losos průměr (syrový)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie850 kJ
Bílkoviny22 g
Tuky12 g
Sacharidy0 g
Sůl0,12 g
SAFA3,36 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Jedná se o migrující rybu s tmavorůžovým masem. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Losos obsahuje poměrně velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením, můžete ho proto občas v malém množství konzumovat.

Náhrada potraviny

Tučné ryby můžete občas v malém množství konzumovat, ve větším množství však do jídelníčku zařazujte méně tučné ryby, například halibuta nebo tresku.