Hlavní obsah
Makrela uzená
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 100 kJ |
Bílkoviny | 20 g |
Tuky | 20 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 1,3 g |
SAFA | 5,5 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Makrela obsahuje poměrně velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením, nevýhodou uzené makrely je vysoký obsah soli. Do jídelníčku ji zařazujte pouze výjimečně v malém množství.
Náhrada potraviny
Lepší variantou jsou vhodně upravené čerstvé ryby, které neobsahují vysoké množství soli.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama