Hlavní obsah

Nejkrásnější řasy: Zkuste primer nebo trvalou na řasy

Foto: Volodymyr TVERDOKHLIB, Shutterstock.com

Foto: Volodymyr TVERDOKHLIB, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řasy jsou delikátní, a tak byste se k nim měly chovat jemně, pokud je chcete mít krásné. Jak z nich dostat to nejlepší a proč nekupovat voděodolnou řasenku?

Článek

Pokud byste měly odjet na opuštěný ostrov a mohly si vybrat jen jeden kosmetický přípravek, co by to bylo? Za mě to je řasenka. Stačí pár tahů a větší oči jsou na světe. Jak zajistit, aby řasy byly co nejvýraznější? Vyhneme se dnes umělému prodlužování a zahušťování a zaměříme se na to, jak podpořit ty svoje přirozené.

Pozor na odličovač a výběr řasenky

Nejdůležitější v péči o řasy je odličování. Když budete oko každý večer dřít, řasám to opravdu nepřidá. Proto se nevyplatí kupovat voděodolné řasenky – ty jdou obecně hůře dolů. Raději zvolte klasické řasenky a odličujte je jemným produktem určeným na oční okolí.

Naneste přípravek na tamponek, který můžete i navlhčit teplou vodou, aby šla barva lépe dolů, a přiložte ho na pár sekund na oko. Když se barva naruší, stírejte ji jemnými pohyby směrem dolů, žádné šmudlání oka!

Nezapomínejte, že dělit se můžete skoro o všechno, ale nikdy ne o řasenku. Oční okolí je citlivé a můžete si pak koledovat o nějaký nepříjemný zánět. Také sledujte datum spotřeby – to najdete na kosmetice většinou ve tvaru 6M což značí, že po otevření byste měly používat přípravek jen šest měsíců.

Foto: Archiv firem

Zleva: Jemný odličovač očí Essenté, 360 Kč (100 ml); Odličovač očí Zuii, 495 Kč (50 ml), prodává BiorganicaFoto: Archiv firem

Kleštičky na řasy a primer

Jestli ještě nevlastníte kleštičky na řasy, rychle to napravte. Díky nim natočíte řasy, otevřete si pohled a řasenkou vykouzlíte větší efekt. Ten můžete ještě zdvojnásobit, když přidáte primer – podkladovou bázi pod řasenku. Jde o bílou nebo krémovou řasenku, která obalí řasu po řase, a tím jim dodá objem.

Foto: Archiv firem

Zleva: Podkladová báze pod řasenku On the Rise, NYX, 225 Kč, prodává Notino; Báze pod řasenku First Class Lashes, Dermacol, 199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Kleštičky na řasy Douglas, 259 Kč, prodává Douglas; Kleštičky na řasy Tweezerman, 350 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firem

Barvení, séra a kondicionéry

Chcete mít řasy jen o něco tmavší i bez řasenky? Nebo aby byly výraznější i po odlíčení? Můžete si je nabarvit. Existují totiž speciální barvy na řasy a obočí. Na rozdíl od těch na vlasy ale neobsahují peroxid vodíku, takže jsou maximálně šetrné. Při troše šikovnosti to zvládnete i samy, ale v salonu to bude jistější. Barva vydrží přibližně 5 týdnů.

Podpořit růst i kvalitu řas můžete kondicionéry nebo séry. U nich je důležitá hlavně pravidelnost, používají se většinou jednou denně, ale některá musíte nanášet ke kořínkům řas i dvakrát denně. Dbejte na složení a vybírejte produkty vhodné na citlivé oči. Přípravky můžete současně používat i pro krásnější obočí.

Foto: Archiv firem

Zleva: Pečující sérum na řasy BIO, Lavera, 159 Kč; Stylingový a pečující gel v jednom na řasy a obočí BeautyLash, 299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Sérum pro prodloužení řas No1Lash, DiAngelo, 2048 Kč, prodává Notino; Sérum pro růst řas a obočí PHB, 548 Kč, prodává GoodieFoto: Archiv firem

Foto: archiv firem

Barva na obočí a řasy Swiss-o-par, 199 Kč, prodává dm drogerie; Barva na řasy a obočí Refectocil, 100 Kč, prodává KrásaFoto: archiv firem

Trvalá na řasy

Pokud si chcete líčení zjednodušit, nechte si řasy natočit. Lash botox (či lash lifting) je normální trvalá. Dopřát si ji můžete v salonu, kde vám řasy většinou k natočení i nabarví a vyživí. Díky tomu, že jsou pak řasy natočené, vám nanášení řasenky zabere o mnoho méně času, protože je jednak nebude ohýbat kleštičkami, a pak je nemusíte tolik pročesávat. Efekt je ohromující a vydrží vám asi měsíc a půl, než řasy odrostou a zase se vrátí do původního tvaru.

Reklama

Související témata:

Načítám