Hlavní obsah
Florian smetanové pokušení
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 600 kJ |
| Bílkoviny | 2,7 g |
| Tuky | 8,4 g |
| Sacharidy | 14,5 g |
| Sůl | 0,08 g |
| SAFA | 5 g |
| Vláknina | 0,1 g |
| Cukry | 13,9 g |
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento jogurt má vysoký obsah tuku a přidaného cukru, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Energetická hodnota tohoto jogurtu je vysoká a není vhodné ho při redukční dietě pravidelně zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Vhodnější alternativou je polotučný nebo nízkotučný bílý jogurt, do kterého si můžete přidat ovoce.
Postranní panel
Reklama
Reklama






