Hlavní obsah
Hollandia Selský jogurt Stevia
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 320 kJ |
| Bílkoviny | 2,9 g |
| Tuky | 3,1 g |
| Sacharidy | 9 g |
| Sůl | 0,12 g |
| SAFA | 1,7 g |
| Vláknina | 0,2 g |
| Cukry | 8 g |
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o polotučný jogurt, část cukru je nahrazena stévií, energetická hodnota a obsah cukru je tedy nižší než u klasických ochucených jogurtů. Tento jogurt můžete v přiměřeném množství občas zařadit do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce.
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
Náročnost Nízká
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama






