Hlavní obsah
Hollandia Selský jogurt Stevia
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 320 kJ |
Bílkoviny | 2,9 g |
Tuky | 3,1 g |
Sacharidy | 9 g |
Sůl | 0,12 g |
SAFA | 1,7 g |
Vláknina | 0,2 g |
Cukry | 8 g |
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o polotučný jogurt, část cukru je nahrazena stévií, energetická hodnota a obsah cukru je tedy nižší než u klasických ochucených jogurtů. Tento jogurt můžete v přiměřeném množství občas zařadit do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama