Článek
Ředkvičky nemusíte jíst jen syrové, s jejich pomocí lze připravit rychlé a dobré asijské jídlo anebo skvělou zeleninovou přílohu. Nejspíš jste je takhle ještě nejedli! Nebojte se trochu experimentovat, restované ředkvičky na asijský způsob ladí skvěle ke kuřecímu masu. Ale jestli chcete pokrm pro vegetariány, můžete místo něj marinovat tofu. Jako příloha se hodí klasické rýžové nudle, které jsou připravené během pár minut.
Postup
01.
Začněte marinováním masa (nebo tofu). Do misky nakrájejte kuřecí maso na kousky, přidejte k němu sójovou omáčku, kari koření a česnek nakrájený na plátky. Jestli máte rádi pálivé, pak dejte i nakrájenou chilli papričku nebo půl lžičky chilli koření (lze vynechat). Důkladně promíchejte a nechte 30 minut odpočinout.
02.
Mezitím omyjte ředkvičky, odřízněte jim konce a nakrájejte je na čtvrtky. Jarní cibulku (spodní bílou část) pokrájejte na větší kostky a česnek a chilli papričku na plátky.
03.
Na pánvi rozpalte olej a asi dvě minuty na něm restujte ředkvičky a nakrájenou cibulku. Následně přidejte česnek, chilli papričku a kešu oříšky. Po pár minutách přidejte perníkové koření (lze zaměnit za koření pěti vůní) a sójovou omáčku. Jako poslední přisypejte sezamová semínka, krátce prohřívejte a můžete vypnout.
04.
Na druhé pánvi opečte na troše oleje dozlatova kousky marinovaného kuřecího masa.
05.
Jestliže budete restované ředkvičky s kuřecím doplňovat rýžovými nudlemi, vložte je asi na 3 minuty do vroucí vody, pak nechejte okapat v cedníku.
06.
Na talíř či do misky naskládejte maso, ředkvičky a nudle včetně šťávy, která při vaření vznikla. Vše můžete posypat nakrájenou cibulkovou natí, sezamovými semínky a řepnými nebo jinými klíčky. Dle chuti zakápněte sladkou chilli nebo sójovou omáčkou.