Hlavní obsah
Skyr Kapucín jahoda
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 387 kJ |
Bílkoviny | 9,6 g |
Tuky | 0,1 g |
Sacharidy | 12,9 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 0,06 g |
Vláknina | 0,2 g |
Cukry | 12,4 g |
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Skyr obsahuje díky své specifické výrobě více bílkovin než běžný jogurt, tento jogurt navíc neobsahuje téměř žádný tuk. Ochucené varianty ale obsahují poměrně velké množství přidaného cukru, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Tyto jogurty zejména při redukční dietě zařazujte do jídelníčku jen občas.
Náhrada potraviny
Raději volte jogurty, které neobsahují přidaný cukr. Ideálně tedy bílý jogurt, do kterého si můžete přidat trochu čerstvého ovoce.
Postranní panel
Reklama
Reklama