Hlavní obsah
Jáhlová rychlá kaše (Knuspi) (v suchém stavu)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 530 kJ |
Bílkoviny | 8,9 g |
Tuky | 1,7 g |
Sacharidy | 77,4 g |
Sůl | 1,02 g |
SAFA | 0,2 g |
Vláknina | 2 g |
Cukry | 13,4 g |
Jedná se o instantní směs z jáhlové mouky, cukru, rýžové mouky, sušeného mléka, soli a probiotických kultur, připravuje se zalitím horkou vodou. Výrobek je především zdrojem sacharidů v podobě škrobu, dále obsahuje menší množství bílkovin a velmi malé množství tuku. Vlákniny obsahuje jen malé množství. Obsah cukru je poměrně nízký. Výhodou tohoto výrobku je obsah probiotických kultur, které mají příznivý vliv na trávicí trakt. Občas můžete tento výrobek zařadit do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Vhodnější je ovesná kaše, která obsahuje více prospěšných látek a má nižší glykemický index. Vybírejte však ty, které obsahují méně cukru. Nejlepší variantou je připravit si vlastní ovesnou kaši z celozrnných vloček, mléka či vody a doplnit ji například čerstvým ovocem nebo oříšky.
Postranní panel
Reklama
Reklama