Hlavní obsah
Krupice kukuřičná
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 490 kJ |
| Bílkoviny | 8 g |
| Tuky | 1 g |
| Sacharidy | 75 g |
| Sůl | 0,36 g |
| SAFA | 0,54 g |
| Vláknina | 4 g |
| Cukry | 1,34 g |
Jedná se o nahrubo namletou sušenou kukuřici. Stejně jako ostatní výrobky z obilovin je především zdrojem škrobu, neplnohodnotných bílkovin, malého množství tuku, vitaminů (především skupiny B) a některých minerálních látek. Nevýhodou kukuřičných výrobků je vysoký glykemický index. Kukuřice neobsahuje lepek, proto se hodí i pro bezlepkovou dietu. Kukuřičnou krupici lze využít pro přípravu kaše, polenty, placek nebo pečiva.
Náhrada potraviny
Krupice je především zdrojem energie bez významného přínosu příznivých živin, proto ji konzumujte pouze v omezeném množství. Místo kukuřičné krupice můžete použít krupici vyrobenou z jiných obilovin.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






