Hlavní obsah
Mouka pšeničná polohrubá
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 460 kJ |
Bílkoviny | 11 g |
Tuky | 1 g |
Sacharidy | 72 g |
Sůl | 0,01 g |
SAFA | 0,18 g |
Vláknina | 3 g |
Cukry | 1 g |
Pšeničná bílá mouka je stejně jako ostatní druhy mouky především zdrojem energie v podobě škrobu, obsahuje malé množství neplnohodnotných bílkovin, tuku, vitaminů a minerálních látek. Nevýhodou je také vysoký glykemický index. Bílá mouka je energeticky bohatá a chudá na výživově cenné látky, snažte se proto její konzumaci co nejvíce omezovat.
Náhrada potraviny
Používejte raději celozrnnou mouku, která obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index. Pro zahušťování používejte raději rozmixovanou zeleninu nebo pokrmy vůbec nezahušťujte. Při pečení a vaření můžete část mouky nahradit rezistentním škrobem, čímž zvýšíte obsah vlákniny, snížíte energetickou hodnotu a glykemický index pokrmu.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama