Článek
Také vás občas popadne chuť na sladké ve chvíli, kdy máte doma jen pár dní staré sladké pečivo, jako je makovka nebo brioška? Tak když k nim ze spíže vyndáte skleničku kompotu, můžete si připravit výbornou sladkou víkendovou snídani nebo teplý odpolední dezert.
Postup
01.
Do hrnce nalijte mléko, přidejte vanilkový cukr (můžete nahradit vanilkovým extraktem a klasickým cukrem) a chvíli zahřívejte. Mléko má být teplé, ale jen tak, abyste do něj mohli zašlehat vajíčko a to se nesrazilo.
02.
03.
Namočené plátky pečiva pomalu opékejte na másle z obou stran dozlatova.
04.
Zatímco se pečivo smaží, na druhé pánvi rozpusťte trošku másla a med. Vložte jednotlivé okapané dílky mandarinky. Asi po pěti minutách stáhněte z plamene a přidejte na talíř k opečenému pečivu. Ozdobte zakysanou smetanou a poprašte moučkovým cukrem.